Lees pagina voor

Omgevingsplan Hoge Akker, Speelheide en De Leeuwerik

In het omgevingsplan Hoge Akker, Speelheide en De Leeuwerik (HSL) staan de regels voor  inwoners en ondernemers in dit gebied. Een aantal activiteiten in de openbare ruimte kunt u eenvoudig aan ons doorgeven via een meldingsformulier.

Ondernemers kunnen inloggen met e-herkenning.

Lees de informatie over de geplande activiteit in het omgevingsplan Hoge Akker, Speelheide en De Leeuwerik (HSL) (Deze link gaat naar een externe website) goed door voordat u begint aan de melding. Zodat u kunt motiveren waarom u de melding doet. Zorg er ook voor dat u een situatieschets klaar hebt die u kunt meesturen als bijlage.

Boom kappen

Werkzaamheden aan een weg

Inrit of uitrit aanleggen

Plaatsen van een container, hoogwerker of stellage
Plaatsen uitstalling of reclame-uiting (winkel)bedrijf

Realiseren van reclame

Evenement organiseren

Voor evenementen die met een melding kunnen volstaan gelden daarnaast de voorschriften uit artikel 20.1.1 van het omgevingsplan HSL.

Organiseren incidentele festiviteit in een inrichting

Realiseren van een inzamelvoorziening

Volgens artikel 21.1.1 is het realiseren van een inzamelvoorziening binnen het functiegebied ‘Verkeer- Openbaar gebied’ direct toegestaan.

Realiseren van een gedenksteen

Voor het realiseren van een gedenksteen moet u een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan aanvragen. De aanvraag moet voldoen aan de regels uit artikel 23.1.1 van het omgevingsplan HSL.

Per 1 januari 2024 is veel wetgeving gewijzigd. Mogelijk zijn deze wijzigingen nog niet doorgevoerd in de tekst en ziet u een oude versie van de tekst. Raadpleeg bij twijfel de pagina Omgevingswet of bel ons op 14 0499. Wij werken er aan om zo snel mogelijk de wijzigingen door te voeren.