Lees pagina voor

Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren? Kleine evenementen kunt u soms vergunningvrij organiseren. In andere gevallen heeft u een evenementenvergunning nodig.

Heb ik een vergunning nodig?

Bepaal in onderstaande tabel wat voor soort evenement u wilt organiseren. Klik vervolgens op dat evenement. Dan ziet u hoe en wanneer u de aanvraag moet doen en wat u hiervoor moet aanleveren.

Wat is het voor evenement? Voorbeelden uit de praktijk van Best
Vergunningvrij evenement
Klein evenement dat aan een aantal voorwaarden voldoet. Doe een melding
Straatfeest, garage sale, optreden harmonie, spooktocht, buurt-bbq, rommelmarktje, herdenking, sportactiviteiten
Regulier evenement (A)
Laag risico en beperkte impact op de omgeving. Geen of nauwelijks inzet van hulpdiensten nodig bij voorbereiding of uitvoering
Carnavalsoptocht, jeugdtent, Koningsdag, Bevrijdingsfestival, braderie, Lakebike, zomeravonden Dorpsplein
Aandacht evenement (B)
Gemiddeld veiligheidsrisico. Gevolgen voor omgeving en verkeer zijn gemiddeld. Inzet hulpdiensten nodig bij voorbereiding en/of uitvoering
Lakedance, Pussy Lounge, Alaparada, ELE-rally, kermis, evenementen op tunneldek, nieuwe grotere A-evenementen
Risicovol evenement (C)
Hoog veiligheidsrisico. Gevolgen voor omgeving en verkeer zijn groot. Uitgebreide inzet hulpdiensten nodig bij voorbereiding en uitvoering
Supersized Kingsday, Total Loss, nieuwe grote B-evenementen

Een hulpmiddel om het risico van uw evenement te bepalen vindt u met deze Vragenlijst indicatie categorie evenement (PDF, 132.2 kB).

Evenementenkalender

Meld voor 1 oktober van elk jaar uw evenement voor het daaropvolgende jaar.

Het melden van uw evenement is belangrijk als er meerdere gegadigden zijn voor een evenement op dezelfde locatie op hetzelfde moment. Voor B- en C-evenementen is het van belang in verband met regionale afstemming van de capaciteit van de hulpdiensten. Het op tijd melden van uw evenement is ook belangrijk als het bestemmingsplan een maximaal aantal evenementen toestaat. Kijk voor meer informatie in het Evenementenbeleid gemeente Best 2019 (Deze link gaat naar een externe website).

Vragen?

Veilig e-mailen

Om veilig vertrouwelijke informatie of grote bestanden te kunnen delen, gebruiken we Cryptshare. Wilt u vertrouwelijke informatie of grote bestanden met ons delen? Maak dan gebruik van https://bestand.gemeentebest.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Per 1 januari 2024 is veel wetgeving gewijzigd. Mogelijk zijn deze wijzigingen nog niet doorgevoerd in de tekst en ziet u een oude versie van de tekst. Raadpleeg bij twijfel de pagina Omgevingswet of bel ons op 14 0499. Wij werken er aan om zo snel mogelijk de wijzigingen door te voeren.