Lees pagina voor

Toeristenbelasting

Heeft u een hotel, B&B of camping of overnachten er (tegen betaling) mensen bij u die niet ingeschreven staan in de gemeente Best? Dan moet u toeristenbelasting afdragen aan de gemeente. U kunt de belasting verhalen op de mensen die bij u overnachten.

Kosten

€ 1,35 per persoon per nacht

Betaling toeristenbelasting

We sturen ondernemers 1 keer per jaar een brief met het verzoek om aangifte te doen van het aantal overnachtingen dat ze hebben gehad. Op basis daarvan berekenen we de toeristenbelasting. Meer informatie hierover vindt u in de Verordening op de heffing en invordering van de toeristenbelasting (Deze link gaat naar een externe website).

Overnachtingsplaats beginnen? Meld het bij de gemeente

Bent u een nieuwe overnachtingsplaats begonnen in de gemeente Best? Dan bent u verplicht contact op te nemen met de gemeente om u aan te melden voor de toeristenbelasting. Stuur een e-mail naar info@gemeentebest.nl of bel naar telefoonnummer 14 0499.

Veilig e-mailen

Om veilig vertrouwelijke informatie of grote bestanden te kunnen delen, gebruiken we Cryptshare. Wilt u vertrouwelijke informatie of grote bestanden met ons delen? Maak dan gebruik van https://bestand.gemeentebest.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Arbeidsmigranten

Voor arbeidsmigranten die (tegen betaling) bij u wonen en niet ingeschreven staan in de gemeente Best in de Basisregistratie personen (BRP) moet u toeristenbelasting betalen.