Toeristenbelasting

Heeft u een hotel, B&B of camping of overnachten er (tegen betaling) mensen bij u die korter dan 4 maanden blijven en niet op uw adres ingeschreven staan? Dan moet u toeristenbelasting afdragen aan de gemeente. U kunt de belasting verhalen op de mensen die bij u overnachten.

Tarief

€ 1,25 per persoon per nacht

Betaling toeristenbelasting

We sturen ondernemers 1 keer per jaar een brief met het verzoek tot het doen van aangifte van het aantal overnachtingen dat ze hebben gehad. Op basis daarvan berekenen we de toeristenbelasting. Meer informatie hierover vindt u in de Verordening op de heffing en invordering van de toeristenbelasting.

Overnachtingsplaats beginnen? Meld het bij de gemeente

Bent u een nieuwe overnachtingsplaats begonnen in de gemeente Best? Dan bent u verplicht contact op te nemen met de gemeente om u aan te melden voor de toeristenbelasting. Stuur een e-mail naar info@gemeentebest.nl of bel naar telefoonnummer 14 0499.

Arbeidsmigranten

Voor arbeidsmigranten die korter dan 4 maanden (tegen betaling) bij u wonen en niet ingeschreven staan op uw adres in de Basisregistratie personen (BRP) moet u toeristenbelasting betalen.