Afval en hergebruik

Gemeente Best wil in 2040 een circulaire gemeente zijn. Dit betekent dat we slimmer omgaan met grondstoffen en producten zodat deze na gebruik niet op de afvalberg belanden. De gemeente werkt daar zoveel mogelijk aan mee. Door extra op te letten bij het inkopen van spullen. Door afval scheiden zo makkelijk mogelijk te maken. En door er alles aan te doen om zwerfafval te voorkomen.

Afval scheiden

In Best zorgt Remondis voor het inzamelen en recyclen van afval. Helpt u mee? Wie afval goed scheidt, houdt nog maar een klein beetje restafval over. Dat is belangrijk, want het verbranden van restafval is duur en slecht voor het milieu.

De gemeente Best heeft de ambitie dat in 2030 alle huishoudens afvalloos zijn. Dat betekent dat iedereen de grondstoffen in het huisvuil scheidt en nog maar zo’n 30 kilo restafval aanbiedt. Dat betekent een schone leefomgeving voor ons en onze kinderen. Afval scheiden doen we goed, beter, Best.

Alle informatie over afval inzamelen vindt u op www.afvalbest.nl, zoals:

  • Milieupas: als u afval wilt inleveren bij de milieustraat, moet u uw milieupas laten zien. Heeft u geen pas, vraag hem dan online aan.
  • Milieustraat: openingstijden en welke grondstoffen u kunt inleveren bij de milieustraat. 
  • Afval scheiden: wat mag in welke afvalbak, zodat uw afval nog te gebruiken is als grondstof voor nieuwe producten.
  • Afvalkalender: wanneer uw afval wordt opgehaald, via de afvalwijzer website en app.
  • Contact: bijvoorbeeld voor vragen over afval scheiden of de melding van niet-geleegde containers.

Website Afval Best

Zwerfafval

Bekijk wat wij samen met u kunnen doen om zwerfafval te voorkomen.