Lees pagina voor

Nieuwbouw

Best is een dorp gebleven, maar met stadse voorzieningen. Juist dat maakt wonen in Best bijzonder! Wilt u ook wonen in een bijzonder dorp? Best biedt u die kans.

Meer weten over de gemeente Best? Bekijk de informatie over de gemeente.

Nieuwe woningen

De komende jaren worden in Best veel nieuwe woningen gebouwd door projectontwikkelaars. Er komen woningen in de bestaande wijken en in het centrum. Ook bouwen we nieuwe woonwijken: Dijkstraten, Steegsche Velden-Noord en Aarlesche Erven. In deze nieuwe wijken staat de kwaliteit van het woongenot centraal.

Door de grote variatie aan woningen is er voor ieder wat wils. Er komen vrijstaande woningen, halfvrijstaande woningen (2-onder-1-kapwoningen), rijwoningen en appartementen.

Bouwkavels

De prijs voor particuliere kavels voor 2024 is € 411,00 per m2 bouwgrond, exclusief 21% btw.

Omdat er ook vraag is naar bouwkavels voor zelfbouw, heeft de gemeente een deel van de bouwgrond in Steegsche Velden Noord bestemd voor particuliere bouw. Voor de verkoop van de kavels is gekozen voor het systeem van inschrijving en loting. Inmiddels zijn naar aanleiding van de loting 17 kavels op Steegsche Velden Noord en 1 kavel op de Oirschotseweg toegewezen.

Optie(overeenkomst)

De toewijzing van de kavels wordt binnen 14 dagen omgezet naar een optie. De optietermijn is 4 maanden met een mogelijkheid tot verlenging met 2 maanden. Een optie voor 4 maanden kost u € 750,-. Voor een verlenging van de termijn brengen we € 500,- in rekening. Als u besluit de bouwkavel af te nemen, verrekenen we het bedrag van € 750,- weer met de koopprijs van de bouwkavel. Een optie op een bouwkavel is persoonlijk en kunt u niet overdragen aan anderen.

Tijdens de optieperiode kunt u alvast de financiering van uw bouwkavel regelen en een ontwerp voor de woning laten maken. Dit ontwerp moet voldoen aan de voorwaarden en eisen uit het Omgevingsplan en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan. Aan het einde van de optieperiode besluit u of u de bouwkavel wilt aankopen. Hou er rekening mee dat u de kavel niet mag doorverkopen. Ook geldt er een zelfbewoningsplicht van 2 jaar.

Koop(overeenkomst)

Als u besluit de bouwkavel te kopen, krijgt u een koopovereenkomst aangeboden. De bouwkavel wordt op dat moment rentedragend. Binnen 6 maanden na het sluiten van de koopovereenkomst moet u de kavel van de gemeente afnemen. Hiervoor is een notariële akte en een inschrijving van deze akte in het Kadaster noodzakelijk. De termijn van 6 maanden kan eenmaal met 3 maanden verlengd worden.

Vervolg

Op het moment dat de betreffende kavel alsnog beschikbaar komt, zal deze als eerste aan de reserve kandidaat worden aangeboden. De bouwkavels welke alsnog vrijkomen, worden verkocht op basis van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De kavels zullen op deze pagina worden geplaatst. Houd deze pagina dan ook goed in de gaten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact via het mailadres: bouwkavels@gembest.nl.

Bouwkavels, regels en voorwaarden

Bekijk ook