Huurwoningen

Zoekt u een huurwoning in Best? Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning, moet u zich inschrijven bij Wooniezie. Op deze website leest u ook hoe hoog uw inkomen mag zijn.

Komt u niet of nog niet in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan kunt u zich oriënteren op de particuliere verhuurmarkt. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met de in Best actieve makelaars.

Woningcorporaties

De woningcorporaties in Best zijn Thuis, Woonbedrijf, Wooninc. en Woonzorg Nederland.

Wonen in Best - met een beetje hulp

Voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn kunt u ook terecht bij Bestwijzer.

Met spoed een woning nodig?

Is er een noodsituatie ontstaan, waardoor u niet meer in uw woning kunt blijven wonen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? Dan komt u misschien met voorrang in aanmerking voor een huurwoning. Hiervoor  moet u urgentie aanvragen. Er is 1 urgentieregeling voor sociale huurwoningen in Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. De woningcorporaties Bergopwaarts, Compaen, Helpt Elkander, ’thuis, Sint Trudo, Volksbelang, woCom, Woonbedrijf, Wooninc. en Woonpartners werken samen om deze urgentieregeling uit te voeren.

Voor het aanvragen van urgentie neemt u contact op met een van de woningcorporaties of gemeenten van het SGE. Welke corporatie of gemeente u kiest, maakt niet uit. Op de website van Woonstichting thuis vindt u uitgebreide informatie over het aanvragen van urgentie