Energietoeslag voor lagere inkomens

De mogelijkheid tot het aanvragen van de energietoeslag over het jaar 2022 is op 1 mei 2023 verlopen. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe we de aanvraag voor 2023 gaan inrichten. We houden u onder andere via deze pagina op de hoogte.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Net als gemeente Best heeft Het Rijk een Tijdelijk Noodfonds voor energiekosten. U kunt hiermee tegemoetkoming aanvragen voor de hoge energiekosten bij het Rijk. Zij stellen wel andere eisen dan de gemeente. Hier checkt u of u in aanmerking komt.

Let op berichten van oplichters

Er gaan nepberichten van oplichters rond met een link om energietoeslag aan te vragen. Heeft u zo’n bericht ontvangen? Klik niet op de link of bijlage en verwijder het bericht. U kunt energietoeslag alléén aanvragen bij Gezond Verzekerd. U komt daar met de ‘Start de aanvraag’-knop op deze pagina.

Leeftijd- en inkomensgrenzen en aanvullende voorwaarden voor deelname zijn nog onbekend

 

Heeft u hulp nodig?

Heeft u betalingsproblemen? Bijvoorbeeld door de stijgende energiekosten? Neem contact op met Lumens schuldhulpverlening via aanmeldingenbest@lumenswerkt.nl of via telefoonnummer 0499 77 01 00.

Duurzame tips om energie te besparen

Energie besparen is nu belangrijker dan ooit. Wist u dat u met kleine maatregelen en tips al kunt besparen op uw energierekening? Of dat een energiezuinige led lamp voor veel sfeer in huis kan zorgen? Gemeente Best, Regionaal Energieloket en vereniging Best Duurzaam helpen u graag op weg. Kijk voor meer informatie op onze pagina Duurzaam Best.