Lees pagina voor

Hulp bij schulden

Bent u in de schulden geraakt en kunt u er zelf niet meer uitkomen? Dan kunt u gebruik maken van schuldhulpverlening. Voor hulp bij het oplossen van uw financiële problemen kunt u terecht bij Lumens werkt (Deze link gaat naar een externe website). Zij zitten in Bestwijzer.

Hoe gaat het in zijn werk?

De medewerkers van Lumens werkt (Deze link gaat naar een externe website) bekijken samen met u uw financiële situatie. Zij kijken bijvoorbeeld naar:

Vervolgens maken de medewerkers van Lumens in de buurt samen met u een plan van aanpak. In dit plan staan de afspraken tussen schulddienstverlening en u. De bedoeling is dat u uiteindelijk komt tot een oplossing voor uw schulden. Het vinden van een oplossing is afhankelijk van uw eigen inzet en blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid.

Afspraak maken

U kunt op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur een afspraak maken met Lumens werkt (Deze link gaat naar een externe website). Daarnaast kunt u op woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen tijdens het financieel spreekuur in Bestwijzer (Deze link gaat naar een externe website). Dit geldt voor verschillende hulpvragen. Het hoeft dus niet alleen te gaan over uw financiën. Lumens in de buurt kan u ook helpen met problemen die u heeft door het bestaan van schulden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningen op uw werk of thuis. Iedere maandag en dinsdag tussen 9.00 en 12.00 uur is er ook een inloopspreekuur maatschappelijk werk.

Of neem contact op met Geldfit

U kunt als inwoner van Best via de website van Geldfit zelf een anonieme test doen (Deze link gaat naar een externe website). Geldfit.nl helpt onze inwoners om financieel fit te worden of te blijven. Met het invullen van een test weet u binnen 2 minuten wat u zelf kunt doen. U ontvangt tips en krijgt een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Deze gegevens blijven geheel anoniem. Heeft u liever iemand die persoonlijk vanuit Geldfit met u meedenkt? Bel dan (0800) 8115 (gratis) voor hulp bij geldzorgen.

Vragen?

Heeft u een vraag of probleem? Neem dan contact op met Lumens werkt (Deze link gaat naar een externe website). U kunt hen tijdens kantooruren telefonisch bereiken via telefoonnummer (040) 204 85 00. Langskomen kan natuurlijk ook. Op woensdagochtend en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur is in Bestwijzer een schuldhulpverlener aanwezig.