Lokale duurzame initiatieven

In gemeente Best werken betrokken inwoners aan duurzame initiatieven. Bijvoorbeeld door samen energie op te wekken of te besparen. Of door lokale voedselproductie te stimuleren. Met hun lokale projecten leveren deze inwoners nu al een grote bijdrage aan de energietransitie. Heeft u ook belangstelling, maar weet u niet waar te beginnen? Laat u inspireren door mooie voorbeelden.

Best Duurzaam

Best Duurzaam is een vereniging van inwoners die samen werken aan het verduurzamen van Best. Iedereen met ideeën hierover kan meedoen. Best Duurzaam geeft adviezen en organiseert Avondjes Duurzaam. Daarnaast heeft de vereniging diverse werkgroepen die zich bezighouden met onderwerpen als Groen, Water, Schone Lucht, Educatie, Techniek (zonnepanelen, isolatie, warmtepompen). Kijk voor meer informatie op: www.bestduurzaam.nl.

Best Energie

Best Energie is een energiecoöperatie die alle inwoners van Best een kans wil bieden om te investeren in lokale duurzame energie. Bijvoorbeeld in bijvoorbeeld zonnedakprojecten. Kijk voor meer informatie op: www.best-energie.nl.

Best Voedsel

Best Voedsel is een initiatief voor inwoners van  Best, door inwoners van Best. Het doel is om inwoners van Best en omgeving te stimuleren om lokaal en duurzame geproduceerde producten te kopen. Hiervoor wordt een lokaal distributiepunt/afhaalpunt in Best ingericht. Bestellingen kunnen wekelijks gedaan worden via een website. Lees meer informatie hierover.