Laadpalen

Met een elektrische auto rijdt u stiller, schoner en duurzamer. De CO₂-uitstoot is ongeveer 50% lager dan die van een benzine- of dieselauto. Daarom willen we voldoende openbare laadpalen in Best, zodat u altijd uw elektrische auto kan opladen.

Laadpalen in Best

Kijk op www.oplaadpalen.nl waar alle openbare laadpalen staan in Best. Voer rechtsboven uw straatnaam in en dan ziet u meteen of een laadpaal op dat moment vrij is. Laadt uw voertuig bij voorkeur op bij een oplaadpunt vlakbij uw woning. Zoekt u meer informatie over de  laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte? Bekijk hier de beleidsregels.

Laadpaal aanvragen

Bent u een inwoner of ondernemer in Best en wilt u ook graag een oplaadpaal in de buurt? Dat kan. Voor de aanvraag gelden de volgende voorwaarden: 

  • U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, carport en dergelijke (Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking voor een oplaadpaal in de openbare ruimte).
  • U gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoopcontract of leasecontract.
  • Binnen een afstand van 150 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare oplaadpaal aanwezig. Is dit wel het geval? Dan wordt bekeken hoe vaak deze oplaadpaal gebruikt wordt en wat de mogelijkheden zijn. Vul dan wel het aanvraagformulier in.

U kunt kosteloos een laadpaal aanvragen bij Vattenfall via het Aanvraagformulier publieke oplaadpaal. Dit bedrijf neemt uw aanvraag in behandeling en plaatst de oplaadpalen in opdracht van de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Parkeren bij laadpalen

Het parkeervak bij een laadpaal is gereserveerd voor het opladen van een elektrische auto. Dit betekent dat u er alleen mag parkeren als uw auto er oplaadt.

Aanvragen laadpas

Om uw elektrische auto op te laden heeft u een laadpas nodig. Ga naar www.laadpas.com om een laadpas aan te vragen. 

Wilt u meer informatie over elektrisch rijden en laadpalen? Kijk dan op de website van Milieu Centraal

Kabels over de stoep of weg

Het is niet toegestaan om de laadkabel over de stoep of weg te leggen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Een kabel over de stoep zorgt ook voor struikelgevaar en vormt een groot obstakel voor slechtzienden en mensen met een rollator of rolstoel. Dit gevaar wordt ook met een mat onvoldoende weggenomen.