Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, dicht bij uw bestemming. U maakt telefonisch een afspraak om de kaart aan te vragen of u maakt gebruik van het Contactformulier Zorg en Ondersteuning. Bij toekenning kunt u de kaart ophalen in Bestwijzer.

Aanvragen

Vul het Contactformulier Zorg en ondersteuning in en geef aan dat u een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebt. Wij nemen dan contact met u op voor de verdere uitleg van de procedure. Is het voor u niet mogelijk om het formulier in te vullen, bel ons dan op telefoonnummer 14 0499.

Prijs

Kosten gehandicaptenparkeerkaart
Soort kosten Prijs
Eerste aanvraag € 125,-
Verlenging (zonder medisch advies) € 50,-
Verlenging (met medisch advies) € 125,-

Nadat wij contact met u hebben opgenomen, kunt u de kosten betalen. Hierna nemen wij uw aanvraag verder in behandeling.
Betaalt u de kosten liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Afspraak betalen gehandicaptenparkeerkaart

Medisch advies

Bij een aanvraag is de gemeente Best verplicht om altijd een medisch advies op te vragen bij een externe arts. Bij een verlenging is het soms ook nodig om een medisch advies op te vragen. Dit is niet nodig als bij ons bekend is dat u nog steeds voldoet aan de omschreven criteria. Meer informatie hierover vindt u in de landelijke regeling Gehandicaptenparkeerkaart.

Voorwaarden

  • Bestuurderskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden
  • Passagierskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden en u bent continu afhankelijk van de hulp van een bestuurder vanwege rolstoelgebruik of gedrags- of medische problemen waarvoor continu toezicht of acuut medisch ingrijpen noodzakelijk is

Afhandeling van uw aanvraag

De afhandelingstermijn is maximaal 8 weken, zowel voor een verlenging als voor een nieuwe kaart. Vraag dus tijdig een nieuwe aan (minimaal 2 maanden van tevoren). U krijgt bericht zodra de gehandicaptenparkeerkaart is toegekend. De kaart kunt u ophalen in Bestwijzer, Zonnewende 173. Bestwijzer is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Na afloop van deze periode kunt u een nieuwe aanvraag indienen. De kaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Niet in staat de kosten te betalen

Is uw inkomen lager dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm? Dan kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand voor de kosten voor de aanvraag van de gehandicaptenparkeerkaart.

Bekijk ook

Sluit het menu