Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, dicht bij uw bestemming. U kunt de kaart online aanvragen en betalen. Is dat voor u niet mogelijk? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bij toekenning ontvangt u een brief en kunt u de kaart ophalen in Bestwijzer.

Direct regelen

Is het voor u niet mogelijk om het formulier in te vullen, bel ons dan op telefoonnummer 14 0499.

Prijs

Kosten gehandicaptenparkeerkaart
Soort kosten Prijs
Eerste aanvraag € 125,-
Verlenging (zonder medisch advies) € 50,-
Verlenging (met medisch advies) € 125,-

In het online formulier betaalt u voor een verlenging € 50,-. Als blijkt dat er een medisch advies nodig is, betaalt u daarna nog € 75,- extra. Dit bedrag kunt u naar ons overmaken of u maakt een afspraak voor betalen van de gehandicaptenparkeerkaart.

Medisch advies

Bij een nieuwe aanvraag is de gemeente Best verplicht om altijd een medisch advies op te vragen bij een externe arts. Bij een verlenging is het soms ook nodig om een medisch advies op te vragen. Dit is niet nodig als bij ons bekend is dat u nog steeds voldoet aan de omschreven criteria. Meer informatie hierover vindt u in de landelijke regeling Gehandicaptenparkeerkaart.

Voorwaarden

  • Bestuurderskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden.
  • Passagierskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden en u bent continu afhankelijk van de hulp van een bestuurder vanwege rolstoelgebruik of gedrags- of medische problemen waarvoor continu toezicht of acuut medisch ingrijpen noodzakelijk is.

Afhandeling van uw aanvraag

We handelen uw aanvraag af in maximaal 8 weken, zowel voor een verlenging als voor een nieuwe kaart. Vraag dus tijdig een nieuwe aan. U krijgt bericht zodra de gehandicaptenparkeerkaart is toegekend. De kaart kunt u ophalen in Bestwijzer, Zonnewende 173. Bestwijzer is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. 2 maanden voordat deze periode afloopt, kunt u een nieuwe aanvraag indienen. De kaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Vanwege de huidige Coronamaatregelen versturen wij toegekende gehandicaptenparkeerkaarten per post, zodat u niet naar Bestwijzer hoeft te komen om de kaart op te halen. 

Niet in staat de kosten te betalen

Is uw inkomen lager dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm? Dan kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand voor de kosten voor de aanvraag van de gehandicaptenparkeerkaart.

Bekijk ook

Sluit het menu