Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, dicht bij uw bestemming. U maakt telefonisch een afspraak om de kaart aan te vragen of u maakt gebruik van het Contactformulier Zorg en Ondersteuning. Bij toekenning kunt u de kaart ophalen in Bestwijzer.

Aanvragen

Bel met telefoonnummer 14 0499 voor een afspraak of maak gebruik van het Contactformulier Zorg en ondersteuning. We maken dan een afspraak met u om uw aanvraag te bespreken en samen met u vast te stellen welke ondersteuning u nodig heeft.

Meenemen

  • Geldig identiteitsbewijs en een recente pasfoto

Prijs

Gratis

Voorwaarden

  • Bestuurderskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden
  • Passagierskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden en u bent continu afhankelijk van de hulp van een bestuurder vanwege rolstoelgebruik of gedrags- of medische problemen waarvoor continu toezicht of acuut medisch ingrijpen noodzakelijk is

Bij een eerste aanvraag vragen wij altijd een medisch advies op. Bij een verlenging is het soms ook nodig om een medisch advies op te vragen.

Afhandeling van uw aanvraag

De afhandelingstermijn is maximaal 8 weken. U krijgt bericht als de gehandicaptenparkeerkaart is toegekend. De kaart kunt u ophalen in Bestwijzer, Nazarethstraat 173. Bestwijzer is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Na afloop van deze periode kunt u een nieuwe aanvraag indienen. De kaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Bekijk ook

Sluit het menu