Ontheffing parkeerschijfzone

Parkeren in Best is gratis. In een deel van het centrum is een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat u maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeerschijf. Woont u in het centrum? Dan kunt u een ontheffing voor de parkeerschijfzone aanvragen.

Aanvragen

Stuur het aanvraagformulier ontheffing parkeerschijfzone (PDF, 59.4 kB) plus een kopie van het kentekenbewijs deel I en II en een kopie van een geldig legitimatiebewijs naar de gemeente.

Prijs

€ 114,45 per jaar

Voorwaarden

  • We verlenen maximaal 1 ontheffing per adres. We verlenen alleen ontheffingen voor personenauto’s.
  • U woont of heeft een bedrijf op een van de volgende adressen: Boterhoek (alle huisnummers), Hoofdstraat 4a tot en met 4m, Kapelaan J.A. Heerenstraat nummer 13 tot en met 23 oneven, Raadhuisplein nummer 14 tot en met 24, Nieuwstraat: alle huisnummers,  Vincent van Goghstraat en Frans Halsstraat (blauwe zone in de omgeving van het station).
  • Er is geen parkeergelegenheid bij uw woning of bedrijf.
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam. Vraagt u een ontheffing aan voor een bedrijfsauto? Dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).
  • Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de door burgemeester en wethouders vastgestelde "Regeling parkeerschijfzone Centrumgebied (PDF, 657.1 kB)".

Beslistermijn

Een aanvraag voor een parkeerontheffing handelt de gemeente binnen 4 weken af.

Sluit het menu