Ontheffing parkeerschijfzone

Parkeren in Best is gratis. In een deel van het centrum is een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat u maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeerschijf. Woont u in het centrum? Dan kunt u een ontheffing voor de parkeerschijfzone aanvragen.

Direct regelen

De aanvraag van een ontheffing parkeerschijfzone, of een verlenging of wijziging van uw gegevens, regelt u eenvoudig online. U moet daarbij een kopie van het kentekenbewijs of kentekencard uploaden of opsturen naar de gemeente.

Prijs

€ 122,30 per kalenderjaar

Voorwaarden

  • We verlenen maximaal 1 ontheffing per adres. We verlenen alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor bussen of grote voertuigen.
  • U woont of heeft een bedrijf op een van de volgende adressen: Boterhoek (alle huisnummers) - Boterhoek (bovenwoningen) - Den Ekker - Dorpsplein - Frans Halsstraat (blauwe zone in de omgeving van het station) - Hoofdstraat nummers 4a tot en met 4m - Kapelaan J.A. Heerenstraat nummers 13 tot en met 23 oneven - Kapelplein - Kerkstraat (van Hoofdstraat tot nummer 33) - Koningin Julianaweg nummers 9 tot en met 39 - Nazarethplein - Nazarethstraat - Nieuwstraat (alle huisnummers) - Oirschotseweg (van de rotonde Pr. Bernhardlaan tot de Spoorweglaan) - Oranjestraat - Raadhuisplein - Raadhuisplein nummers 14 tot en met 24 - Rembrandtlaan nummers 4 tot en met 12 - Spoorstraat - St Odulphusstraat - Trekzaag - Vincent van Goghstraat - Wilhelminaplein - Zonnewende
  • Er is geen parkeergelegenheid bij uw woning of bedrijf.
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam. Vraagt u een ontheffing aan voor een bedrijfsauto? Dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).
  • De ontheffing is 1 kalenderjaar geldig. Een verlenging vraagt u jaarlijks 6 weken voor het aflopen van de geldigheidsduur aan.
  • Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de door burgemeester en wethouders vastgestelde Regeling parkeerschijfzone Centrumgebied (PDF, 657.1 kB).

Beslistermijn

Een aanvraag voor een parkeerontheffing handelt de gemeente binnen 4 weken af.

Dagen en tijden blauwe zone

U bent verplicht om in de blauwe zone in het centrum van Best een parkeerschijf of een parkeerkaart te gebruiken van maandag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Buiten deze tijden en op zondag hoeft u geen parkeerschijf of een parkeerkaart achter de voorruit van uw auto te leggen in de blauwe zone.