Ontheffing parkeerschijfzone

Parkeren in Best is gratis. In een deel van het centrum is een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat u maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeerschijf. Woont u in het centrum? Dan kunt u een ontheffing voor de parkeerschijfzone aanvragen.

Direct regelen

Meenemen

De aanvraag van een ontheffing parkeerschijfzone, of een verlenging of wijziging van uw gegevens, regelt u eenvoudig online. U moet daarbij een kopie van het kentekenbewijs of kentekencard uploaden of opsturen naar de gemeente.

Prijs

€ 134,60 per kalenderjaar

Voorwaarden

  • We verlenen maximaal 1 ontheffing per adres. We verlenen alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor bussen of grote voertuigen.
  • U woont en staat ingeschreven op een adres binnen de blauwe zone: Oirschotseweg (van de rotonde Pr. Bernhardlaan tot de Spoorweglaan); Trekzaag; Vincent van Goghstraat; Frans Halsstraat (nr. 50-58); Rembrandtlaan (nr. 4-12); Spoorstraat; Hoofdstraat; Kerkstraat (van Hoofdstraat tot nr. 33); St Odulphusstraat; Nazarethstraat; Nazarethplein; Kapelplein; Zonnewende; Dorpsplein; Raadhuisplein; Kapelaan J.A. Heerenstraat (van Raadhuisplein tot Den Ekker); Den Ekker; Oranjestraat (gedeelte van Raadhuisplein tot huisnummer 2); Nieuwstraat; Koningin Julianaweg (nr 9-39); Wilhelminaplein.
  • U heeft geen mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein of in de parkeergarage.
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerkaart (hiermee kunt u altijd binnen de blauwe zone parkeren zonder parkeerschijf).
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam.
  • De ontheffing is 5 kalenderjaren geldig. Een verlenging vraagt u 6 weken voor het aflopen van de geldigheidsduur aan.
  • Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de door burgemeester en wethouders vastgestelde beleidsregels.

Beslistermijn

Een aanvraag voor een parkeerontheffing handelt de gemeente binnen 4 weken af.

Dagen en tijden blauwe zone

U bent verplicht om in de blauwe zone in het centrum van Best een parkeerschijf of een parkeerkaart te gebruiken van maandag t/m zaterdag van 9.30-18.00 uur. Buiten deze tijden en op zondag hoeft u geen parkeerschijf of een parkeerkaart achter de voorruit van uw auto te leggen in de blauwe zone. Bekijk de blauwe zones hier, onder artikel 11.