Ontheffing parkeerschijfzone

Parkeren in Best is gratis. In een deel van het centrum is een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat u maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeerschijf. Woont u in het centrum? Dan kunt u een ontheffing voor de parkeerschijfzone aanvragen.

Direct regelen

De aanvraag van een ontheffing parkeerschijfzone, of een verlenging of wijziging van uw gegevens, regelt u eenvoudig online. U moet daarbij een kopie van het kentekenbewijs of kentekencard uploaden of opsturen naar de gemeente.

Prijs

€ 122,30 per kalenderjaar

Voorwaarden

  • We verlenen maximaal 1 ontheffing per adres. We verlenen alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor bussen of grote voertuigen.
  • U woont of heeft een bedrijf op een van de volgende adressen: Boterhoek (alle huisnummers), Boterhoek (bovenwoningen), Hoofdstraat 4a tot en met 4m, Kapelaan J.A. Heerenstraat nummer 13 tot en met 23 oneven, Oirschotseweg (gedeelte blauwe zone vóór de winkels), Raadhuisplein nummer 14 tot en met 24, Nieuwstraat: alle huisnummers, Vincent van Goghstraat en Frans Halsstraat (blauwe zone in de omgeving van het station).
  • Er is geen parkeergelegenheid bij uw woning of bedrijf.
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam. Vraagt u een ontheffing aan voor een bedrijfsauto? Dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).
  • De ontheffing is 1 kalenderjaar geldig. Een verlenging vraagt u jaarlijks 6 weken voor het aflopen van de geldigheidsduur aan.
  • Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de door burgemeester en wethouders vastgestelde Regeling parkeerschijfzone Centrumgebied (PDF, 657.1 kB).

Beslistermijn

Een aanvraag voor een parkeerontheffing handelt de gemeente binnen 4 weken af.

Dagen en tijden blauwe zone

U bent verplicht om in de blauwe zone in het centrum van Best een parkeerschijf of een parkeerkaart te gebruiken van maandag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Buiten deze tijden en op zondag hoeft u geen parkeerschijf of een parkeerkaart achter de voorruit van uw auto te leggen in de blauwe zone.