Lees pagina voor

Aandacht evenement B

Organiseert u een evenement met een gemiddeld risico en gemiddelde gevolgen voor omgeving en verkeer? Vraag dan een vergunning aan. Voor evenementen met een gemiddeld risico is de aanvraagtermijn 26 weken. Kijk voor meer uitleg op de hoofdpagina Evenementen.

Aanvragen evenementenvergunning

U kunt online de Evenementenvergunning aanvragen, inclusief de nodige andere vergunningen, ontheffingen of meldingen. De bijlagen die nodig zijn voor een aanvraag kunt u ook digitaal versturen. Organiseert u voor het eerst een evenement in Best, kom dan eerst praten en mail naar vergunningen@gembest.nl voor een intakegesprek.

Wat heeft u vooraf nodig?

Wanneer u zich goed voorbereidt, kan het schelen in de tijd die nodig is om het formulier in te vullen. Hieronder leest u wat nodig is voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement met een gemiddeld risico.

De volgende documenten zijn nodig om uw aanvraag goed te kunnen behandelen. Voor een snelle afhandeling moet u deze zo snel mogelijk aanleveren, het liefst bij de aanvraag.

Let op!Invullen van het formulier duurt 15 tot 30 minuten. Bij het invullen van het online aanvraagformulier verloopt de sessie na 15 minuten van inactiviteit. U kunt uw ingevulde gegevens opslaan en later verder gaan. Het advies is om eerst alle nodige informatie te verzamelen. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact op via 14 0499. Dan helpen we u persoonlijk.

Direct online regelen (naar het aanvraagformulier)

Vult u liever een pdf-formulier in? Dan kunt u dit hieronder downloaden. Stuur het ingevulde formulier en de bijlagen naar info@gemeentebest.nl. Staat er vertrouwelijke informatie in het formulier of stuurt u grote bestanden mee? Maak dan gebruik van Cryptshare via https://bestand.gemeentebest.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Kosten

Kosten per soort vergunning/heffing
Type vergunning/ heffing Prijs
Evenementenvergunning gemiddeld risico

€ 1.180,50

Artikel 35 ontheffing € 129,30
Ontheffing van de Zondagswet € 32,-

Beslistermijn

De aanvraagtermijn voor een evenement met een gemiddeld risico is 26 weken. Dien uw aanvraag op tijd in. Zo zorgt u dat we deze op tijd in behandeling kunnen nemen. Wijkt u af van de 26 weken, dan is er te weinig tijd voor de behandeling en het bieden van rechtsbescherming. 

Stroom, water, e.d.

Voorzieningen zoals stroom, water, afvoer voor toilet enzovoort moet u in principe zelf regelen. Als u echt gemeentelijke voorzieningen wilt gebruiken, dan moet u dit in de aanvraag aangeven.

Verkeersregelaars

Wilt u verkeersregelaars inzetten bij uw evenement? Lees dan het infoblad Verkeersregelaars bij evenementen. (PDF, 124.9 kB) Hierin staat wanneer verkeersregelaars nodig zijn, wat er in een verkeersplan moet staan, enzovoort.

Vragen?

Veilig e-mailen

Om veilig vertrouwelijke informatie of grote bestanden te kunnen delen, gebruiken we Cryptshare. Wilt u vertrouwelijke informatie of grote bestanden met ons delen? Maak dan gebruik van https://bestand.gemeentebest.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Per 1 januari 2024 is veel wetgeving gewijzigd. Mogelijk zijn deze wijzigingen nog niet doorgevoerd in de tekst en ziet u een oude versie van de tekst. Raadpleeg bij twijfel de pagina Omgevingswet of bel ons op 14 0499. Wij werken er aan om zo snel mogelijk de wijzigingen door te voeren.