Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Vrijwilligers

Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Dan zijn hiervoor in Best veel mogelijkheden. Doet u de werkzaamheden in organisatorisch verband? Dan bent u automatisch verzekerd.

Vrijwilligerswerk

In Best werken inwoners samen aan een prettige gemeente. Vrijwilligers zijn daarbij goud waard. Wilt u graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of u inzetten voor iets dat u belangrijk vindt? In Best is er voor jong en oud op allerlei fronten leuk en interessant vrijwilligerswerk te doen! Het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Bestwijzer is daarvoor een mooi startpunt. Dit steunpunt helpt u bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Daarnaast kunt u kijken op de vacaturebank vrijwilligerswerk van WBO.

Wehelpen.nl

Een zieke moeder, een gebroken been, slecht ter been. Wie kan u helpen met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis of met het maaien van het gras? Of zoekt u iemand of mee te wandelen of te fietsen? Of misschien wilt u zelf af en toe iemand in de buurt helpen? Kijk eens op www.Wehelpen.nl! Op deze website vindt u vraag en aanbod van hulp bij u in de buurt. WeHelpen is er voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden. Meer weten? Of de vraag en het aanbod in Best bekijken? Ga naar de website van Bestwijzer: www.bestwijzer.nl/wehelpen/.

Vrijwilligersverzekering

Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn echter voor deze risico's (afdoende) verzekerd. De gemeente Best heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle Bestse vrijwilligersorganisaties: de VNG Vrijwilligersverzekering (PDF, 442.0 kB). De kosten van deze vrijwilligerspolis zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligersorganisaties in Best zijn met hun vrijwilligers automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Praktische informatie

Praktische informatie over de verzekering en informatie over de dekkingen die deel uitmaken van de verzekering, kunt u vinden in de brochure VNG Vrijwilligersverzekering (PDF, 442.0 kB). Heeft u schade die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering of de verzekering van uw eigen organisatie? Dan kunt u het digitaal schade aangifteformulier (PDF, 60.1 kB) invullen en sturen naar info@gemeentebest.nl

Sluit het menu