Vrijwilligers

In Best werken inwoners samen aan een prettige gemeente. Vrijwilligers zijn daarbij goud waard. Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Dan zijn hiervoor in Best veel mogelijkheden. Doet u de werkzaamheden in organisatorisch verband? Dan bent u automatisch verzekerd.

Steunpunt Vrijwilligerswerk

Wilt u graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of u inzetten voor iets dat u belangrijk vindt? In Best is er voor jong en oud op allerlei fronten leuk en interessant vrijwilligerswerk te doen! Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Levgroep Best is daarvoor een mooi startpunt. Dit steunpunt helpt u bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. U vindt het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij het infopunt van de Levgroep in Bestwijzer en online via de website van Levgroep.

Vrijwilligersacademie

Het hele jaar door staan vrijwilligers en mantelzorgers klaar voor een ander. En daarom verdienen zij het om daar iets voor terug te krijgen. Levgroep (en partners) biedt daarom regelmatig gratis activiteiten aan, zoals workshops, trainingen en andere activiteiten via de Vrijwilligersacademie. De Vrijwilligersacademie traint vrijwilligers, mantelzorgers en beroepskrachten die met deze doelgroepen samenwerken. Bekijk het aanbod van de Vrijwilligersacademie.

Elkaar helpen op PleinBest

Een zieke moeder, een gebroken been, slecht ter been. Wie kan u helpen met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis of met het maaien van het gras? Of zoekt u iemand of mee te wandelen of te fietsen? Of misschien wilt u zelf af en toe iemand in de buurt helpen? Via Elkaar helpen op de website van PleinBest vindt u vraag en aanbod van hulp bij u in de buurt. Dit maakt het zoeken en aanbieden van hulp makkelijk!

Vrijwilligersverzekering

Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn echter voor deze risico's (afdoende) verzekerd. De gemeente Best heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle Bestse vrijwilligersorganisaties: de VNG Vrijwilligersverzekering. De kosten van deze vrijwilligerspolis zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligersorganisaties in Best zijn met hun vrijwilligers automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis. Bekijk meer informatie en een handige video over de VNG Vrijwilligers­verzekering op deze website.

Praktische informatie

Praktische informatie over de verzekering en informatie over de dekkingen die deel uitmaken van de verzekering, kunt u vinden in de brochure VNG Vrijwilligersverzekering. Heeft u schade die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering of de verzekering van uw eigen organisatie? Dan kunt u het digitaal schade aangifteformulier invullen en sturen naar info@gemeentebest.nl