Lees pagina voor

Cliëntondersteuning

Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet waar te beginnen? Loopt u vast bij het regelen van ondersteuning? Vindt u het fijn als er iemand met u meegaat naar een gesprek, bijvoorbeeld met de gemeente? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO).

Wat kan een onafhankelijke cliëntondersteuner voor u doen?

Een onafhankelijke cliëntondersteuner is er voor iedereen. Ook als u al zorg en ondersteuning krijgt of een mantelzorger bent. Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan onder andere:

Een onafhankelijke cliëntondersteuner is geen zorgverlener, maar helpt u om zorg of ondersteuning te organiseren. De onafhankelijke cliëntondersteuner is onafhankelijk van zorgorganisaties en beslist niet over indicaties.

Waar vindt u een onafhankelijke cliëntondersteuner in Best?

Of u nu jong of oud bent, gezond of met een beperking: de onafhankelijke cliëntondersteuners in Best staan voor u klaar. Neem voor meer informatie of hulp gerust zelf contact op met 1 van onderstaande organisaties:

Seniorenraad (KBO, PVGE)

Deze organisaties helpen vooral senioren (55+) met vragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

MEE de Meent Groep

Deze organisatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen met een (niet-zichtbare) beperking of een chronische ziekte. MEE helpt met alle soorten hulpvragen.

Bekijk meer informatie (Deze link gaat naar een externe website) over onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit MEE.