Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dag in dag uit voor een naaste zorgen, naast de zorg voor het huishouden, werk, kinderen etc. kan zwaar zijn. Daarom ondersteunen we mantelzorgers in Best.

Ondersteuning

Bijna iedereen zorgt wel eens voor een zieke partner, familielid, of vriend. Zorgt u langdurig voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen. 

Bent u mantelzorger? Dan is het goed om te weten dat er ook ondersteuning voor u is. U kunt hiervoor terecht bij Welzijn Best Oirschot in Bestwijzer. U vindt hier een luisterend oor, informatie, advies en begeleiding. Zodat u kunt blijven zorgen voor uw naaste, zonder de zorg voor uzelf te kort te doen.

Wehelpen.nl

Een zieke moeder, een gebroken been, slecht ter been. Wie kan u helpen met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis of met het maaien van het gras? Of zoekt u iemand of mee te wandelen of te fietsen? Of misschien wilt u zelf af en toe iemand in de buurt helpen? Kijk eens op www.Wehelpen.nl! Op deze website vindt u vraag en aanbod van hulp bij u in de buurt. WeHelpen is er voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden.

Meer weten of de vraag en het aanbod in Best bekijken? Ga naar de website van Bestwijzer: www.bestwijzer.nl/wehelpen/.

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. We hechten daarom ook veel waarde aan de mantelzorgers in de gemeente Best. De gemeente reikt jaarlijks een mantelzorgcompliment uit om onze waardering hiervoor te laten zien. Het compliment wordt altijd in het laatste kwartaal verstrekt. Houd onze website of Groeiend Best in de gaten voor meer informatie.

Vrijwilligersverzekering ook voor mantelzorgers

De gemeente Best heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle Bestse vrijwilligersorganisaties. Hierin zijn mantelzorgers meeverzekerd op het onderdeel Ongevallen en persoonlijke eigendommenverzekeringen. 

Meer informatie over de verzekering kunt u vinden in de brochure VNG Vrijwilligersverzekering (PDF, 442.0 kB). Heeft u door uw activiteiten als mantelzorger schade die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering? Dan kunt u het digitaal schade aangifteformulier (PDF, 60.1 kB) invullen en sturen naar info@gemeentebest.nl

Sluit het menu