Lees pagina voor

Inburgeren

Komt u van buiten de Europese Unie in de gemeente Best wonen en heeft u een verblijfsvergunning? Dan is de kans groot dat u moet inburgeren. Dat betekent dat u de Nederlandse taal leert. U leert ook hoe Nederlanders wonen, werken en leven. Kijk op inburgeren.nl (Deze link gaat naar een externe website) of u moet inburgeren.

Wat hoort bij het inburgeren?

Waar vindt u meer informatie over inburgeren?

Bekijk de video inburgeren (Deze link gaat naar een externe website).
De video is ook beschikbaar in de talen Engels (Deze link gaat naar een externe website), Spaans (Deze link gaat naar een externe website), Farsi (Deze link gaat naar een externe website), Tigrinya (Deze link gaat naar een externe website), Somalisch (Deze link gaat naar een externe website), Arabisch (Deze link gaat naar een externe website), Dari (Deze link gaat naar een externe website) en Pashto (Deze link gaat naar een externe website).

Wat is uw situatie?

Wat u moet doen, is afhankelijk van wanneer u een verblijfsvergunning kreeg.

Verblijfsvergunning op of na 1 januari 2022

Wij sturen u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. U hoeft dus zelf niets te doen. Wij begeleiden u bij uw inburgering. Wij maken samen met u een plan hoe u mee kunt doen in Nederland. Ook gaat u zo snel mogelijk werken of vrijwilligerswerk doen, zodat u al snel zelfstandig uw weg vindt in Best. Nu alvast meer weten over Best (Deze link gaat naar een externe website).

Verblijfsvergunning voor 1 januari 2022

Lees dan op www.inburgeren.nl (Deze link gaat naar een externe website) hoe u moet inburgeren. Wilt u graag hulp van ons als gemeente bij het inburgeren? Neem dan contact met op ons en leg uw situatie uit. Wij nodigen u dan uit voor een gesprek.

Kies het liefst een school met het keurmerk Blik op Werk. Vind hier een goede school bij u in de buurt (Deze link gaat naar een externe website). U weet dan zeker dat u goed les krijgt en uw examen kunt halen. De gemeente helpt u graag met het maken van een goede keuze.

Wat kost inburgeren?

Heeft u vragen?

Stuur dan een mail naar: inburgeren@gembest.nl.