Lees pagina voor

Nieuwbouwproject Dijkstraten

De nieuwe woonwijk Dijkstraten ligt in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. In totaal zijn hier ongeveer 670 woningen en een Integraal Kindcentrum gerealiseerd.

Logo Dijkstraten

Door de diverse materialen waarmee de huizen gebouwd zijn, is er een gevarieerde wijk ontstaan. Daarnaast ligt Dijkstraten dicht bij het centrum van Best en het NS-station. De ligging ten opzichte van de A2, de A58 en openbaar vervoer is erg goed.

Impressie nieuwbouwproject Dijkstraten

Fase 1 en 2

De woningen in fase 1 en 2 zijn bijna allemaal gerealiseerd. In fase 1 is alleen nog een 1 appartementencomplex in ontwikkeling. Het openbaar gebied is aangelegd.

Fase 3

In deze fase komen nog 1 appartementencomplex en 2 woningen. MGM is druk bezig met de ontwerpen. MGM onderzoekt of het appartementencomplex in de goedkope koop kan worden ontwikkeld. Ook is het openbaar gebied aangelegd.

Fase 4

In fase 4 zijn alle woningen opgeleverd en het openbaar gebied is aangelegd.

Fase 5

In fase 5 zijn alle woningen opgeleverd en is het openbaar gebied grotendeels aangelegd.

Beplantingsplannen

Het beplantingsplan (PDF, 1.0 MB) en een overzicht van bomen (PDF, 3.7 MB) en planten kunt u hier raadplegen. 

IKC Platijn

Kindcentrum Platijn is gereed en geopend. In dit kindcentrum zit een basisschool met kinderopvang. De betrokken partners bij de ontwikkeling van IKC Platijn zijn Stichting Best Onderwijs en Korein. 

Impressie IKC Platijn

Meer informatie

Speeltuinen in Dijkstraten

In de eerste helft van 2022 zijn bewoners van Dijkstraten uitgenodigd voor 2 bewonersbijeenkomsten over aanpassingen aan het groen en de speelvoorzieningen in Dijkstraten. De aanleiding hiervoor zijn klachten van geluidsoverlast.

Na de 2e bijeenkomst hebben wijkbewoners zich aangemeld voor een werkgroep. In de werkgroep vonden in de 2e helft van 2022 t/m februari 2023 4 bijeenkomsten participatie plaats over het aanpassen van het groen plan en de speelvoorzieningen. Uiteindelijk is het niet helemaal gelukt om in de werkgroep alle belangen op 1 lijn te krijgen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen over de inrichting, waarbij het college de verschillende belangen tegen elkaar heeft afgewogen. Hieronder leest u de verslagen van de bewonersbijeenkomsten en de uitkomst van de werkgroep.

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over een koopwoning in Dijkstraten? Dan kunt u contact opnemen met: