Lees pagina voor

Nieuwbouwproject Aarlesche Erven

Prachtig en zeer centraal gelegen, komt Aarlesche Erven. Een groene nieuwe woonwijk geschikt voor iedereen! In Aarlesche Erven worden 880 nieuwbouwwoningen gebouwd, van allerlei types.

Dit zijn de unieke kenmerken van Aarlesche Erven:

Unieke ligging

Centraal gelegen, ten westen van Best-Centrum ontwikkelen wij Aarlesche Erven. Een fijne woonomgeving voor iedereen die houdt van rust, ‘groen’ en een dorps karakter, maar ook houdt van een levendig centrum, met volop voorzieningen. Aarlesche Erven (Brainport Regio) ligt aan de rand van Best en is daardoor erg geschikt voor het reizen naar aangrenzende steden als Eindhoven en Tilburg. Ook is de wijk zeer goed bereikbaar vanaf de A2 en de A58 en ligt het nabij het treinstation van Best, met goede verbindingen naar Utrecht, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven. - Aarlesche Erven: een dorp op zich!

Op dit kaartje ziet u waar Aarlesche Erven ligt ten opzichte van Best-centrum.

Kaartje met ligging Aarlesche Erven, logo van gemeente Best en tekst Aarlesche Erven, Rijk wonen in het groen

Wonen

In Aarlesche Erven wordt het goed toeven! Het wordt een wijk met een groen karakter, en veel duurzame elementen. Daarmee is de wijk bij uitstek geschikt voor mensen met een ‘groen hart’.

Groen karakter

Groenplan de Wildernis en groene armen

Hieronder ziet u eerst de overzichtskaart van het groenplan van de Wildernis en de groene armen. De 3 afbeeldingen daarna geven telkens een impressie van een deel van de overzichtskaart. Aan de rode lijnen rechts van elke impressie ziet u de kijkrichting. Hier ziet u welke kant u in kijkt als u in het gebied zou staan.

Op de overzichtskaart staat het groenplan van woongebied de Wildernis

Impressies groenplan de Wildernis en groene armen

Op deze impressie van de groene omgeving van woongebied de Wildernis relaxen mensen bij een sloot in het groen.

Op deze impressie van de groene omgeving wandelen en relaxen mensen langs een sloot in het groen in woongebied de Wildernis

Op deze impressie van de groene omgeving van woongebied de Wildernis spelen kinderen in het groen en staan een moeder en kind op een wandelpad.

Bomen en planten

De planten en bomen in de wijk worden zo snel mogelijk aangelegd. Zo kunnen de eerste bewoners, al direct vanaf dat zij in hun woning trekken, genieten van hun groene omgeving. Momenteel planten we het groen aan in fase 1, op het eerste gedeelte van de rondweg. Prettig toch, om direct een mooi landelijk uitzicht te hebben, met bomen die in bloei staan en gras dat is aangegroeid.

Beschrijving van de soorten bomen

Diverse bomen:

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk denken we aan de toekomst. En dat betekent dat duurzaamheid centraal staat. Zo worden de woningen gebouwd zonder gas, maar met een duurzaam alternatief. Dit is veel beter voor het milieu en de portemonnee!

Lees meer over de duurzame wijk

Voorzieningen

Het centrum van Best met haar levendige - volledig vernieuwde - centrum, ligt op een steenworp afstand van Aarlesche Erven. In Best vindt u een gevarieerd winkelaanbod, goede restaurants en gezellige terrasjes. Uiteraard kunt u er ook terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Liever winkelen in een stad? Dan bent u zo in hartje Eindhoven met de trein of auto. In Aarlesche Erven komt ook een basisschool. We streven ernaar dat deze school in het schooljaar 2024-2025 geopend is.

Terrassen en winkels in het centrum van Best

Woongebieden

In Aarlesche Erven leggen we 6 woongebieden (woonsferen) aan. Hiermee bieden we voor een grote groep mensen een interessante en fijne leefomgeving. De woongebieden sluiten goed aan bij het karakter van het gebied. We bouwen in Aarlesche Erven via ‘losse bouwvelden’. Dat betekent dat we de bouwactiviteiten meteen bij de start van de bouw combineren met de aanleg van de openbare ruimte.

 • Wonen aan de Dries

  De Dries is de ‘toegangspoort’ van Aarlesche Erven, en ligt tussen 2 wijkontsluitingen. Deze plek is groter dan de andere woonsferen en heeft een bijzonder karakter.

  Bekijk woonsfeer Wonen aan de Dries
 • Wonen aan het Lint

  De structuur van De Linten is gebaseerd van het eeuwenoude profiel van de bestaande ‘linten’ in de omgeving.

  Bekijk woonsfeer Wonen aan het Lint
 • Wonen op het Erf

  De Erven liggen in diverse bouwvelden binnen de rondweg. Afhankelijk van de inrichting van een bouwveld krijgt de inrichting van de openbare ruimte hier haar eigen karakter, formaat en vorm.

  Bekijk woonsfeer Wonen op het Erf
 • Wonen in de Wildernis

  De Wildernis is de ‘poort’ naar het prachtige Groene Woud: het grootste landschapsreservaat van Brabant. De Wildernis wordt een gebied om te relaxen, wandelen, fietsen, ontdekken en spelen.

  Bekijk woonsfeer Wonen in de Wildernis
 • Wonen in de Gaarden

  In de Gaarden zijn de woningen geclusterd rond een tuin, erf, gaard, weide of struweelwal. De Gaarden hebben niet alleen een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoeting en spelen, maar beschikken ook over privé tuinen, - plaatsen en terrassen. De boomgaarden zorgen hier voor een unieke identiteit.

  Bekijk woonsfeer Wonen in de Gaarden
 • Wonen aan de Plaetse

  In De Plaetsen ontstaan in feite 2 ‘plaatsen’, die zorgen voor herkenning en orientatie. Een Plaetse dankt haar unieke karakter aan een bijzonder cluster van bomen of een uniek exemplaar van omvangrijk formaat.

  Bekijk woonsfeer Wonen aan de Plaetse

Blijf op de hoogte

De nieuwe website van Aarlesche Erven is gelanceerd. Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Bezoek de website op https://aarlesche-erven.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Deze website is het resultaat van een samenwerking tussen Ballast Nedam & Novaform, Heijmans, Van Wanrooij & Van Schijndel en Zuidgrond (BPD & Janssen de Jong).

Bouwrijp maken

De gemeente maakt de locatie fasegewijs bouwrijp. Dit betekent dat we de grond geschikt maken voor de projectontwikkelaars die gaan bouwen. Civiel projectleider Ruud Temme vertelt in een video meer over het bouwrijp maken van het gebied (Deze link gaat naar een externe website).

Belangrijke documenten

Inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard. Hieronder kunt u dit plan en andere documenten bekijken: