Afronding reconstructie Prins Bernhardlaan noord

Donderdag 28 maart 2024

Binnenkort starten wij met de beplanting en het inzaaien van het gras in het noordelijke deel van de Prins Bernhardlaan. Daarmee ronden wij voor nu de langlopende reconstructie van dit deel van de straat af. Zodra de voormalige basisschool De Schakel wordt gesloopt, kan het voetpad pas worden doorgetrokken.

Wat passen we aan?

Vanaf de openstelling is er aandacht voor de verkeersveiligheid op de kruising met de Kruisparkweg. Zonder afbreuk te doen aan de verkeersremmende maatregel wordt deze nu aangepast. Ondanks het regenachtige weer slaagden we erin om voor de carnavalsoptocht van dit jaar de kruising met de Koningin Emmalaan af te ronden. Het zuidelijk deel van de Prins Bernhardlaan wordt op dit moment aangepast. Op de Prins Bernhardlaan is de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Naast nieuwe bestrating en vergroening zijn wadi’s aangelegd, waardoor zoveel mogelijk regenwater op een natuurlijke manier kan worden afgevoerd in plaats van afvoer via het riool. Het ontwerp van de Prins Bernhardlaan is tot stand gekomen door bewonersparticipatie.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS