Een helm op, helemaal zo gek nog niet!

Dinsdag 18 april 2023

In Midden- en West-Brabant start op woensdag 19 april een campagne om fietsers te stimuleren vaker een helm op te zetten. Fietsers kunnen bij aangesloten fietsenmakers en ANWB-winkels niet alleen gratis advies krijgen, maar ook €10,- korting als ze een fietshelm kopen. Ook Bike Best doet mee met de actie. Op = op.

Wij doen mee, u ook?

Uit onderzoek blijkt dat fietsers met een helm bij een ongeval zo’n 60-70% minder kans maken op ernstig of dodelijk hoofdletsel, dan fietsers zonder helm. De gemeente Best doet daarom mee met de actie ‘Helm op - helemaal zo gek nog niet!’

Jan Willem Slijper, wethouder Mobiliteit: “Voor wie een helm op wil bij het fietsen, bieden we deze korting aan. In deze campagne hebben we speciaal aandacht voor ouderen. Maar de actie geldt ook voor de jongeren en jongvolwassenen. Steeds meer mensen zijn graag buiten en fietsen graag. Soms voor ontspanning, maar ook naar het werk. De 1 rijdt op een normale fiets, de andere op een E-bike. Fietsen willen we stimuleren en we vinden het ook belangrijk dat fietsen veilig kan. Daarom korting op een helm, want een helm maakt fietsen net een stukje veiliger.’’

Dag van de Fietshelm

Op 19 april is de Landelijke Dag van de Fietshelm. Deze wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd en is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met de Hersenstichting en het HersenStrijd fonds. In het hele land zijn activiteiten georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van fietsveiligheid.

Voor een fietshelm en bijbehorende korting kunt u in Best terecht bij Bike Best, Nieuwstraat 75.

Meer informatie

Lees hier meer over de campagne.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS