Geheimhouding persoonsgegevens

Dinsdag 21 juni 2022

De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen deze gegevens ontvangen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen heeft of een rijbewijs. Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen. Dit kan alleen als de gemeente niet wettelijk verplicht is om uw gegevens te verstrekken. Het doorgeven van uw gegevens aan bijvoorbeeld overheidsinstanties kunt u daarom niet tegengaan. De gemeente verstrekt nooit persoonsgegevens aan commerciële instellingen of particulieren. Bekijk welke organisaties uw gegevens wel kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid. 

Direct regelen

Wilt u weten wie de geheimhouding kan aanvragen en hoe u dit doet? Kijk voor meer informatie op de pagina Geheimhouding persoonsgegevens. U kunt de geheimhouding hier direct regelen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS