Onderzoek naar aardwarmte langs het spoor

Dinsdag 10 mei 2022

Op 12 mei start een seismisch onderzoek naar de bodem langs de spoorlijn tussen Best en Eindhoven. Ennatuurlijk onderzoekt of er genoeg aardwarmte aanwezig is als mogelijke duurzame energiebron in de toekomst. Dit gebeurt in overleg met de gemeenten Best en Eindhoven.

U merkt weinig van het onderzoek.

Het onderzoek duurt 7 tot 9 dagen. Voor dit onderzoek komt er tijdelijk meetapparatuur in de openbare groenstrook. De meetapparatuur vangt kleine trillingen op van een speciaal voortuig dat langzaam over de groenstrook rijdt. Omwonenden merken er weinig van. De werkzaamheden zijn vooral ’s nachts om ruis van de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Daarbij zijn de trillingen lichter dan de trillingen van een trein op een vergelijkbare afstand. Seismisch onderzoek is in Nederland heel vaak uitgevoerd. De ervaring leert dat dit weinig tot geen overlast geeft.

Toch overlast of meer weten?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Seismic Mechatronics, in opdracht van Ennatuurlijk. Bekijk hun website voor veelgestelde vragen en antwoorden. Of neem contact op met Ennatuurlijk via klantenservice@ennatuurlijk.nl of telefoonnummer 085 27 34 567.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS