Vrijwilligers gezocht voor prikkelarme kermis

Dinsdag 26 april 2022

De kermis zorgt bij veel volwassenen en kinderen voor veel plezier. De meesten genieten ervan. Zij gaan een attractie in, lopen rond en genieten van de sfeer en hebben geen moeite met de geluiden, de muziek en de lichteffecten die bij de kermis horen. Maar…

Een kermisbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Bijvoorbeeld voor mensen met autisme, epilepsie of ADHD kan een kermis een echte uitdaging zijn. Zij gaan niet naar de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Het kost hen veel energie om deze prikkels te verwerken. Daarom organiseert Kermis Best ook dit jaar een prikkelarme kermis. Zij, die anders geen plezier beleven aan de kermis, kunnen nu wel genieten van de kermis.

Prikkelarme kermis op zaterdag 2 juli 11.00-13.00 uur

Er is zo min mogelijk rook en licht(flitsen) te zien en de muziek is zoveel als mogelijk gedempt (minder dan 35 decibel). De bezoekers krijgen ruim de tijd om in en uit de attractie te stappen. De draaisnelheid is, als het mogelijk is, aangepast.

De organisatie zoekt vrijwilligers

Wilt u op zaterdag 2 juli, tijdens de prikkelarme kermis, helpen? We zoeken onder andere vrijwilligers die anderen kunnen helpen bij o.a. het in- en uitstappen. Bent u minimaal 16 jaar en wilt u graag twee uurtjes helpen? Stuur dan voor vrijdag 27 mei een e-mail naar GPBR@gembest.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, telefoonnummer en leeftijd. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u in juni meer informatie.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS