Community art Wilhelminadorp

Dinsdag 12 april 2022

Wij hebben de afgelopen jaren samen met inwoners, verenigingen en organisaties gewerkt aan de wijken Wilhelminadorp en Kantonnier. We werken samen aan een veilige, leefbare en gezonde wijk. Waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Om daaraan bij te dragen zijn de gemeente Best en Woonstichting ’thuis gestart in Wilhelminadorp met het project Community Art Wilhelminadorp. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Tuurlijk! en eindigt met een muurschildering als resultaat.

Community art is kunst voor, door en met buurtbewoners

Samen kunst maken verbindt. Ook heeft kunst een positieve invloed op de buurt en het kan de inwoners trots maken. Ook in Wilhelminadorp gaan we kunst maken, namelijk een muurschildering op de zijkant van een woongebouw.

De muurschildering bestaat uit dromen van buurtbewoners

Leerlingen van Kindcentrum Bricks hebben bewoners van Wilhelminadorp geïnterviewd over hun dromen voor de wijk. Deze dromen hebben de leerlingen gepresenteerd aan kunstenaar Finn Zweemer. Van deze dromen maakt hij een kunstwerk en dat is straks te zien als muurschildering.

De planning van het project

De muur is klaar om beschilderd te worden. 12 april 2022 start de kunstenaar met het aanbrengen muurschildering. De officiële opening vindt later plaats.

Vragen?

Stuur een e-mail naar communityartwilhelminadorp@gmail.com.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS