Controles in Wilhelminadorp

Dinsdag 22 februari 2022

De gemeente moet een veilige en fijne woonomgeving zijn voor iedereen. De gemeente Best is bezig met een wijkversterkingsproject in de wijken Wilhelminadorp en Kantonnier. Dat wil zeggen dat wij de sociale basis in de wijk willen versterken. De afgelopen weken zijn diverse signalen van woonoverlast gemeld bij de gemeente. Op donderdag 17 februari vond er een veiligheidsactie plaats. Er zijn verschillende woningen in Wilhelminadorp gecontroleerd op inschrijving en woonomstandigheden.

Onaangekondigde controles

De politie en toezichthouders van de gemeente voerden controles uit bij 12 adressen in Wilhelminadorp. Er werd voornamelijk gecontroleerd op het aantal inschrijvingen in de woningen en de woonomstandigheden. De controles zijn rustig en goed verlopen.

Wat heeft het opgeleverd?

Uit de controles blijkt het volgende:

• De woonomstandigheden van de huurders zijn redelijk goed op orde;
  • Enkele woningen hebben achterstallig onderhoud;
  • Op 1 adres waren 5 personen woonachtig. Het maximaal aantal bewoners in 1 woning is 4, tenzij het een gezin/huishouden is. In deze woning zijn ook tekortkomingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

De komende tijd blijft gemeente Best actief controleren en indien nodig handhaven.

Geen ver van mijn bed show, meld het!

Misschien denkt u nu “Dit komt bij mij in de buurt echt niet voor!”. Helaas is de praktijk anders. Heeft u een verdachte situatie gezien of iets gehoord? Alle tips worden vertrouwelijk behandeld. Melden kan via:

• Politie: 0900-8844 of bij spoed via 112;
  • Anoniem;
  • Gemeente: telefoonnummer 14 0499 en wijkteam@gembest.nl. Wij brengen u in contact met een medewerker van de vakgroep Toezicht en Veiligheid.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS