Gezond en duurzaam op pad: Best werkt aan doorfietsroutes

Dinsdag 7 december 2021

Op verschillende locaties werkt gemeente Best aan het realiseren van doorfietsroutes. Een voorbeeld is de Slowlane langs het Beatrixkanaal, het Wilhelminakanaal en op het Aquabest-terrein. Samen met andere gemeenten onderzoeken we of nog twee routes mogelijk zijn. Dat gaat om een route tussen Den Bosch en Eindhoven (F2) en om een route langs het Wilhelminakanaal, die onderdeel uitmaakt van een route van Tilburg naar Beek en Donk (F58).

Noodzaak

Het wordt steeds drukker in Eindhoven en de gemeenten daaromheen. We verwachten de komende jaren meer inwoners én meer werkgelegenheid. Daardoor stijgt het aantal verplaatsingen. We kunnen niet allemaal met de auto naar het werk. Het gebruiken van alternatieve vervoersmiddelen is nodig, omdat we anders allemaal stil komen te staan. De fiets is een gezond en duurzaam vervoersmiddel en dankzij de e-bike is het gemakkelijker geworden om daarmee een langere afstand te overbruggen.

Doorfietsroute F2

De F2 verbindt Den Bosch met Eindhoven via Vught, Boxtel en Best. In 2018 sloot gemeente Best een intentieovereenkomst met de andere gemeenten langs deze route, met als doel de doorfietsroute te realiseren. In september 2021 informeerden we belangstellenden over de ideeën. De opgehaalde informatie is verwerkt, gewogen en waar mogelijk doorgevoerd. Op basis hiervan nam het college een tussenbesluit over het vervolg. Dit besluit is te lezen op www.gemeentebest.nl/doorfietsroutes.

Vervolg

Dit tussenbesluit gebruiken we voor het zetten van de volgende stappen. De komende tijd maken we inzichtelijk hoe we de route willen realiseren. De financiële mogelijkheden zijn hierbij uiteraard ook belangrijk.

Meer informatie

Via www.gemeentebest.nl/doorfietsroutes vindt u meer informatie over dit project. Ook het adviesrapport is hier te vinden, met daarin de uitgangspunten en overwegingen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS