Geen papieren Gezondheidsverklaringen voor rijbewijs meer

Dinsdag 7 december 2021

Wilt u uw rijbewijs of groot rijbewijs verlengen en heeft u daarvoor een Gezondheidsverklaring nodig? Vanaf 1 januari 2022 geeft de gemeente geen papieren Gezondheidsverklaring meer af. U kunt uw Gezondheidsverklaring online invullen via Mijn CBR, via www.cbr.nl.

Geen papieren Gezondheidsverklaring meer

Vanaf 1 januari 2022 geven gemeenten geen papieren Gezondheidsverklaringen voor het rijbewijs en het groot rijbewijs meer af aan mensen die jonger zijn dan 75 jaar of een verklaring nodig hebben voor een groot rijbewijs. Dit omdat steeds minder mensen een papieren verklaring opvragen en deze voortaan liever digitaal invullen. Het voordeel is dat de aanvraag digitaal sneller wordt verwerkt dan de aanvraag op papier. Daarnaast kunt u op Mijn CBR de status van uw aanvraag op elk moment bekijken. Bent u ouder dan 75 jaar en heeft u een verklaring nodig om uw rijbewijs te verlengen? Dan kunt u nog wel een afspraak met ons maken.

Geen digitale mogelijkheden?

Kunt u uw Gezondheidsverklaring niet digitaal invullen? Dan kunt u een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via de webshop van het CBR, pgv.cbr.nl of op de CBR-examenlocatie in Eindhoven.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS