NL-Alert ontvangen? Wees alert

Dinsdag 9 maart 2021

De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. NL-Alert waarschuwt en informeert u over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Lees het bericht, kom in actie en help anderen.

Zo ontvangt u NL-Alert

U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Hiervoor hoeft u niets te doen. Als er een NL-Alert op uw mobiel binnenkomt, hoort u een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht.
Ook ziet u NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

Kom in actie!

8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek. Ook komen veel mensen in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS