Online inloopbijeenkomst Energietransitie

Vrijdag 15 januari 2021

De doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord zijn duidelijk: in 2050 is Nederland bijna geheel energieneutraal. De energietransitie richt zich daarom op een overgang van fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een behoorlijke opgave dus! Maar wat betekent de energietransitie voor uw regio of uw eigen situatie? En wat staat er eigenlijk in zo’n regionale energiestrategie (RES 1.0)? Ontdek het op onze sub-regionale online inloopbijeenkomst van gemeente Eindhoven (en omringende gemeenten).

Wij nodigen u graag uit op donderdag 11 februari om aan te sluiten bij de sub-regionale online inloopbijeenkomst die relevant is voor u als inwoner van gemeente Best. Tijdens de inloopbijeenkomst staat het thema energietransitie centraal. Binnen een half uurtje wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van de regionale energiestrategie binnen uw regio. Hierin komen onderwerpen zoals energiebesparing, warmte en grootschalige opwek aan bod. Er wordt ingegaan op relevante thema’s voor de regio en vervolgens krijgt u de ruimte om zelf uw vragen te stellen tijdens één van de Q&A sessies.

Hoe ziet het programma eruit?

De online inloopbijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 februari van 18.00 - 21.00 via Microsoft Teams. Na inschrijving krijgt u een bevestiging en later volgt de link. Ieder uur start met een presentatie over de ontwikkelingen binnen de regionale energiestrategie, gevolgd door een Q&A sessie waarin u uw vragen kunt stellen. U bent welkom om op ieder gewenst moment digitaal in en uit te lopen.

18.00 – 18.30 – Welkomst en presentatie concept RES 1.0
18.30 – 19.00 – Q&A sessie
19.00 – 19.30 – Presentatie concept RES 1.0 (herhaling)
19.30 – 20.00 – Q&A sessie
20.00 – 20.30 – Presentatie concept RES 1.0 (herhaling)
20.30 – 21.00 – Q&A sessie

Voor wie is het bedoeld?

De online inloopbijeenkomst is bedoeld voor zowel inwoners, ondernemers als raadsleden. U krijgt de ruimte om laagdrempelig kennis op te doen en eventuele (verdiepende) vragen te stellen.

Wilt u deze online inloopbijeenkomst bijwonen?

Meld u aan voor de online bijeenkomst. Lukt het u niet om op de bovengenoemde datum of tijd aanwezig te zijn? Schrijf u dan alsnog in. U ontvangt een link waarmee u de presentatie kan terugkijken. Voor vragen kunt u ook altijd terecht bij energie@metropoolregioeindhoven.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS