IkPas: Een maand geen alcohol

Dinsdag 15 december 2020

Om het nieuwe jaar gezond te starten zetten Bestenaren in de periode 1 januari tot en met 31 januari hun alcoholgebruik op pauze. Doet u ook mee?

IkPas

IkPas (ook wel Dry January genoemd) is een uitdaging aangaan met uzelf. De uitdaging is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten. U drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met u doet.
Meld u aan voor IkPas via www.ikpas.nl. Op de website kunt u terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten… alles om uw uitdaging te volbrengen!

Voordelen

Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg, doet al jaren onderzoek naar de effecten van niet-drinken onder de deelnemers van IkPas. En dat zijn er nogal wat:

  • 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik
  • 55% van de deelnemers slaapt beter
  • 62% voelt zich fitter
  • 32% valt af
  • 55% bespaart flink wat geld door geen alcohol te drinken

Betere weerstand tegen het coronavirus

In de coronapandemie is gezondheid belangrijker dan ooit. Door minder alcohol te drinken zorgt u ervoor dat u gezonder blijft. U verhoogt namelijk uw weerstand door geen alcohol te drinken. Met een hoge weerstand ben u minder vatbaar voor besmetting en als u besmet raakt is de kans kleiner dat u ernstig ziek wordt. Uw alcoholgebruik op pauze zetten helpt ook om psychische klachten te verminderen. De afgelopen tijd kan veel stress en psychische druk met zich meegebracht hebben. Dit kan ook het drinkgedrag beïnvloeden. Wanneer u minder alcohol drinkt zullen negatieve gevoelens zoals angst, depressie, eenzaamheid en stress minder vat op uw leven krijgen.

Ga de uitdaging aan en doe mee aan IkPas! Meld u aan via de website www.ikpas.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS