Bent u ziek of heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen

Woensdag 5 augustus 2020

Het leven kent al weer even zijn nieuwe ritme. We genieten van de tuin, pakken een terrasje of bezoeken familie. Het coronavirus is nog steeds aanwezig. De RIVM maatregelen nemen we daarom zo veel mogelijk in acht. Afstand houden, handen wassen, drukte vermijden. Het hoort erbij in de zomer van 2020. Maar soms lukt het ook even niet en lopen we meer risico.

Besmettingen toegenomen

Ook in Best is het aantal besmettingen deze week helaas gestegen. We weten dat het vooral twintigers betreft. Jonge mensen die veel sociale contacten hebben. Jonge mensen die, zoals velen, Jurre Bakx kenden. Jurre kwam dit weekend om het leven bij een tragisch auto-ongeluk. Ieders gedachten zijn bij hem en zijn familie. Voor hem is er morgen een herdenkingstocht georganiseerd door vrienden. Een tocht waar waarschijnlijk veel Bestenaren aan deelnemen.

Een mooi gebaar dat alleen samen het mooie karakter kan krijgen dat recht doet aan zijn leven. Op zulke momenten gaat ‘vermijd drukte’ even niet. Maar ook hier geldt; houd 1,5 meter afstand, geef elkaar de ruimte. Bent u ziek of heeft u maar de minste klachten? Blijf thuis en laat u testen. Neem geen risico dat u mogelijk anderen besmet of zelf besmet raakt. Als op momenten zoals deze drukte vermijden even niet gaat, neem dan uw verantwoordelijkheid. Jong of oud, houd u aan de richtlijnen. Het aantal besmettingen in het dorp is gestegen, neem het risico serieus en zorg samen voor elkaars veiligheid en gezondheid.

Hans Ubachs
Burgemeester van Best

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS