Regionale keuzes in energie

Dinsdag 2 juni 2020

In onze regio willen we meer duurzame energie en minder aardgas gebruiken. Dat is beter voor het klimaat. Daarom werken we samen met 20 andere gemeenten, in de Metropoolregio Eindhoven. We bedenken hoe we Zuidoost-Brabant duurzamer kunnen maken. Dit doen we samen met de provincie, twee waterschappen, de netbeheerder en verschillende belanghebbenden. Hoe we dat willen doen, beschrijven we in de Regionale Energiestrategie.

Eerste concept Regionale Energiestrategie

In het eerste concept staat dat we in de komende jaren veel energie willen besparen. Bijvoorbeeld door goed te isoleren. Want hoe minder energie we nodig hebben, hoe minder we hoeven op te wekken. Daarnaast kijken we naar maatregelen die we snel willen realiseren. Denk aan zonnepanelen op daken van bedrijven en grote stallen. In de Regionale Energiestrategie staan ook de mogelijke gebieden voor het plaatsen van windmolens en zonnevelden. We onderzoeken welke locaties geschikt kunnen zijn. Zo willen we in 2030 samen 2 terawattuur aan duurzame energie bijdragen aan het nationale Klimaatakkoord. Ter vergelijking: met twee terawattuur kunnen we jaarlijks zo’n 700.000 huishoudens van stroom voorzien. Naast het opwekken van duurzame energie, gaan we de woningen en gebouwen in onze regio van duurzame warmte voorzien. Stapsgewijs kunnen we daarmee van het aardgas af.

Kijk voor meer informatie op de website van MRE.

Wilt u meepraten over en kennis te nemen van de RES? Dat kan via een webinar op donderdag 4 juni van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Als u dit webinar wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden via de aanmeldlink op de website van MRE.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS