Aanvulling gevolgen maatregelen Coronavirus voor Best

Woensdag 18 maart 2020

Afgelopen zondag zijn er nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Coronavirus. Eerder publiceerden we een bericht met de gevolgen van deze maatregelen voor Best. In dit bericht leest u een aantal aanvullingen en actualiteiten.

Kinderboerderij

De kinderboerderij is gesloten. Onze kinderboerderij wordt gerund door met name oudere vrijwilligers. Er komen groepen ouderen en kinderen op bezoek, daarom is besloten de kinderboerderij te sluiten tot en met in elk geval maandag 6 april. Uiteraard gaat de verzorging van de dieren gewoon door.

Huisartsen en apotheken

Vanaf woensdag 18 maart is een nieuwe maatregel ingesteld door de 12 huisartsen van Best . Zij hebben een speciale zogenoemde isolatiepost ingericht voor inwoners die klachten hebben en beoordeeld moeten worden door een huisarts. Deze extra maatregel is nodig om het besmettingsrisico voor andere patiënten en zorgpersoneel tot een minimum te beperken. De gemeente heeft hiervoor de sporthal ter beschikking gesteld aan de Bestse huisartsen.

De isolatiepost is bedoeld voor:

  • mensen met koorts en/of luchtwegklachten;
  • mensen met andere klachten die óók hoesten, grieperig zijn of koorts hebben.

Zij moeten zoals gebruikelijk eerst telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts. Meer informatie leest u op de website van uw eigen huisarts.

De apotheken in Best hebben vanaf woensdag 18 maart hun de deuren gesloten. Achter gesloten deuren werken zij verder. Medicijnen worden verstrekt via de afhaalautomaten van uw eigen apotheek of worden bezorgd. Lees hoe dit werkt en hoe u de recepten kunt afgeven.  

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS