Subsidies voor duurzaamheid

Dinsdag 3 september 2019

Helpt u mee aan een duurzaam Best? Vraag subsidie aan!

Initiatieven die bijdragen aan de verduurzaming van Best kunnen subsidie aanvragen. In een duurzaam Best wordt onder andere minder energie verbruikt, energie op een duurzame manier opgewekt en is er ruimte voor natuur.

Bent u een inwoner of een groep inwoners van Best die zich vrijwillig inzet voor een duurzaam Best? Dan kunt u subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

  • Partnerschap: Als partner ondersteunt u de gemeente om duurzaamheid onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld via Social Media, Groeiend Best en bij de raad.
  • Communicatie: Het publiceren van artikelen in Groeiend Best in samenwerking met de gemeente. 
  • Ontwikkeling: Het volgen van een cursus om mensen te helpen duurzamere keuzes te maken. Bijvoorbeeld een cursus tot energiecoach. 
  • Projecten: Bijvoorbeeld activiteiten die energie besparen, maar ook mensen laten weten wat duurzaamheid is en wat ze hier zelf aan kunnen doen. Onder projecten vallen ook trainingen om vrijwilligers of docenten op te leiden.

Er zijn 3 momenten waarop u subsidie kunt aanvragen: voor 1 oktober, 1 mei en 1 september. Kijk voor meer informatie op de pagina subsidies. Daar vindt u vanaf 10 september ook een digitaal aanvraagformulier.

Subsidie isoleren eigen huis

Er is ook een landelijke subsidie voor het isoleren van uw woning: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Door isolatie verbruikt u minder energie en betaalt u dus minder aan uw energierekening. Per woning kunt u tot €10.000 subsidie te krijgen, met een maximum van 20% van de totale kosten.

Vanaf 2 september kunt u de SEEH subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van RVO vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie. Let op: de subsidie geldt alleen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn sinds 15 augustus 2019.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS