Lees pagina voor

Best bundelt krachten met regiogemeenten voor jongerenwelzijn

14 mei 2024

In de regio Eindhoven en de Kempen start komend schooljaar op scholen voor voortgezet onderwijs de STORM-aanpak. Deze aanpak stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en weerbaarheid. En richt zich op het voorkomen van depressie en zelfmoord bij jongeren op het voortgezet onderwijs.

Regionale samenwerking

STORM is een samenwerking tussen GGD Brabant-Zuidoost, GGzE, scholen en gemeenten. Vanaf komend schooljaar introduceren we samen de STORM-aanpak voor jongeren in Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Voorkomen, niet alleen genezen

Met deze uitbreiding werken we aan structurele ondersteuning van het mentaal welbevinden van scholieren en het sneller ondersteuning bieden bij depressieve klachten en/of zelfmoordgedachtes.

‘Door de STORM-aanpak te starten, laten we zien hoe serieus we de mentale gezondheid van onze jongeren nemen. Samen met scholen, de GGD, GGzE en gemeenten maken we echt een verschil. We richten ons op voorkomen, niet alleen op genezen, en helpen daarmee jongeren sterker en zelfverzekerder te worden. Samen zetten we een stap vooruit naar een toekomst waarin elke jongere in onze regio de ondersteuning krijgt die nodig is om te bloeien.’, aldus wethouder Véronique Zeeman.