Werkzaamheden aan het spoor en randweg Eindhoven

Woensdag 27 juli 2022

Houd de komende weken rekening met extra reistijd vanwege werkzaamheden aan het spoor rondom Best en aan de randweg van Eindhoven. ProRail, NS, Rijkswaterstaat en de gemeente Eindhoven werken samen om het reizen zo makkelijk mogelijk te houden. Tip: check altijd voor vertrek uw route via een routeplanner.

Werkzaamheden aan de randweg Eindhoven

De gemeente Eindhoven legt een tunnel aan onder de A2 en N2. In beide richtingen wordt het verkeer over andere rijstroken geleid. Ook zijn er minder en smallere rijstroken beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat veel verkeersdrukte. Dit geldt voor zowel de snelwegen als voor de wegen in Best. Houd rekening met tot 60 minuten extra reistijd en plan vooraf uw route. Probeer ook zoveel als mogelijk thuis te werken en gebruik de fiets of bus voor korte ritten. De aanleg van de tunnel gebeurt in 2 fases.

Fase 1 (richting het zuiden): 28 juli tot en met 8 augustus

De 1e fase wordt uitgevoerd van 1 tot en met 8 augustus. Vanaf 28 juli worden de verkeersmaatregelen opgebouwd in de nacht. Vanaf de A2 Best is het niet mogelijk om de N2 op te rijden. Wilt u gebruik maken van de N2 dan kunt u deze oprijden via de toerit Best op de A58 (via de Ringweg/Erica).

Gaat u naar  Eindhoven Airport?

Rijd dan via de Erica en Spottersweg. Dit staat met een omleidingsroute aangegeven. Wilt u naar het centrum van Eindhoven dan kunt u het beste gebruik maken van de A50 en de Kennedylaan. Of u kunt via de Eindhovenseweg-Zuid en de Boschdijk rijden.

Fase 2 (Richting het Noorden): 11 tot en met 19 augustus

De 2e fase wordt uitgevoerd van 11 tot en met 19 augustus. Ook hiervoor worden verkeersmaatregelen opgebouwd. Dit gebeurt op 9 en 10 augustus in de nacht. Na de werkzaamheden worden de verkeersmaatregelen opgeruimd. Dit gebeurt van 20 tot en met 22 augustus in de nacht.

Vanuit de A58 naar de A2 niet mogelijk tijdens werkzaamheden

Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om vanuit de A58 naar de A2 (richting het zuiden) te komen. Vanuit de A58 komt men op de N2 uit richting het zuiden. Wilt u toch liever de A2 op richting het zuiden dan kunt u dit doen door de A2 op te rijden bij de toerit Best (Eindhovenseweg-Zuid).

Werkzaamheden aan het spoor rondom Best

Van 9 tot 26 augustus rijden er geen treinen op het traject tussen Boxtel en Eindhoven Centraal. Dit komt door werkzaamheden aan het spoor. Voor de treinreizigers vanuit en naar Best wordt vervangend busvervoer ingezet. Houd rekening met 30 minuten extra reistijd. Gebruik vanaf 10 dagen voor vertrek de NS-reisplanner voor het meest actuele advies.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en over de bereikbaarheid van Eindhoven Airport vindt u op www.eindhoven.nl/tunnelnoordwest

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS