Aanvragen huurkorting gemeentelijke panden

Woensdag 10 maart 2021

De gemeente heeft een steunmaatregel vastgesteld voor organisaties die een huurovereenkomst hebben voor een pand dat in eigendom is van de gemeente. De regeling geldt van maart 2020 tot en met juni 2021 en is opgesplitst in 3 periodes:

• Maart tot en met december 2020: huurders kunnen tot 1 april 2021 huurkorting aanvragen.
  • Januari tot en met maart 2021: huurders kunnen vanaf 1 april tot 1 juli 2021 huurkorting aanvragen.
  • April tot en met juni 2021: huurders kunnen vanaf 1 juli tot 1 oktober 2021 huurkorting aanvragen.

U wilt huurkorting aanvragen. Dit is mogelijk als u:

• een huurovereenkomst heeft met de gemeente.
  • een omzetverlies hebt gehad van 30% of meer ten opzichte van dezelfde maand in 2019.
  • de omzetdaling een gevolg is van de overheidsmaatregelingen ter bestrijding van het coronavirus.
  • voor zover mogelijk gebruik heeft gemaakt van de landelijke regelingen om de schade te compenseren. En intern maatregelen hebt getroffen om de schade te beheersen.
  • geen subsidie ontvangt van de gemeente.

Verder geldt:

• De huurkorting hangt af van het percentage omzetverlies per maand.
  • De korting varieert van 30 – 50% van de huursom per maand.
  • Voor het bepalen van de huurkorting gebruiken we de volgende tabel.
Hoogte huurkorting
Omzetverlies Huurkorting
Minder dan 30% Geen huurkorting
30% tot 40% 30% huurkorting
40% tot 50% 40% huurkorting
Meer dan 50% 50% huurkorting

Sportverenigingen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Aanvraag of vragen

Wilt u huurkorting aanvragen of heeft u een vraag? Neem dan contact op via vastgoedbeheer@gembest.nl of via telefoonnummer 14 0499.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS