Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens in Best

Dinsdag 17 november 2020

De gemeente Best vindt het belangrijk dat de minima in Best goed tegen zorgkosten verzekerd zijn. De deelnamegrens is 120% van de bijstandsnorm.

Basisverzekering

Inwoners in Best met een minimuminkomen kunnen een kwalitatief goede zorgverzekering afsluiten. De gemeente Best heeft afspraken met CZ en VGZ. Iedereen binnen de doelgroep, ongeacht uw gezondheid en situatie, wordt geaccepteerd door de verzekeringen.

Aanvullende verzekering

Iedere verzekeraar biedt 3 aanvullende pakketten aan. U kiest het pakket dat het beste bij uw situatie past. Het is zelfs mogelijk uw eigen risico mee te verzekeren. De gemeente betaalt bij ieder pakket een gedeelte van de premie terug. Het bedrag dat u terug krijgt, varieert. Dit is afhankelijk van het gekozen pakket. De hoogte van het bedrag ligt tussen de € 14,00 en € 28,00 per maand. Een overzicht hiervan vindt u op de pagina Collectieve zorgverzekering.

Aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dit aanbod? Tot 1 januari 2021 kunt u zich aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. Door middel van keuzevragen kunt u een verwachting aangeven van uw zorgkosten in 2021. Op basis hiervan wordt een pakket van CZ of VGZ aan u voorgesteld. U kunt dit pakket nog vergelijken met andere zorgverzekeringen. Zo vindt u het pakket dat het beste bij u past. U kunt zich daarna direct online aanmelden bij de verzekeraar van uw keuze.

Gemeentelijke bijdrage

Met uw aanmelding verklaart u gelijk dat u een aanvraag doet voor een gemeentelijke bijdrage in de aanvullende verzekering. Dit doen we om het voor onze inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? U kunt terecht bij Bestwijzer, ze helpen u graag.

Vragen

Heeft u inhoudelijke vragen over de pakketten en vergoedingen van de zorgkosten? Neem dan contact op met CZ of VGZ. Voor vragen over de tegemoetkoming in de kosten door de gemeente, kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0499.