Lees pagina voor

Zwembad De Dolfijn

De gemeente Best heeft haar eigen openluchtzwembad: De Dolfijn. U vindt het zwembad op sportpark Leemkuilen, aan de zuidkant van Best.

Bestel uw abonnement, dagticket of 10-badenkaart (Deze link gaat naar een externe website)

Dagticket of een 10-badenkaart

U kunt online (Deze link gaat naar een externe website) of bij de balie van het zwembad een dagticket of een 10-badenkaart kopen. Om een snelle doorloop te garanderen adviseren wij om vooraf online een ticket te kopen. Hierdoor kunt u met behulp van de QR-code direct door de poortjes lopen.

Let op: bij de balie kan alleen betaald worden met de pin.

Zwem4daagse/ Kinderdisco 2024

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus 2024 is de Zwem4daagse. Deze is voor deelnemers vanaf 8 jaar. Bij uw eerste bezoek krijgt u een stempelkaart van de badmeester.

De zwemtijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 9 augustus sluit het zwembad om 17.00 uur vanwege de Kinderdisco.

Kinderen van 8 tot en met 13 jaar kunnen deelnemen aan de Kinderdisco. De disco is op 9 augustus van 18.00 tot 20.00 uur. Uw kind mag naar binnen met een volle stempelkaart of een abonnement. Online (Deze link gaat naar een externe website) een dagticket kopen is ook mogelijk.

U kunt een Zwem4daagse-ticket kopen vanaf 22 juli tot en met 5 augustus. Dit kan alleen online (Deze link gaat naar een externe website). U kunt met de ontvangen QR-code dan meteen door de poortjes lopen.

Zwembadabonnement

Vanaf 3 april kunt u online (Deze link gaat naar een externe website) een persoonsgebonden zwembadabonnement kopen of verlengen. Omdat de zwempas strikt persoonlijk is, vult u tijdens de aanvraag voor- en achternaam en geboortedatum zoals vermeld op geldig ID-bewijs in. Ook hebben wij een recente foto van de eigenaar nodig (ook voor elk gezinslid bij een gezinsabonnement).Voor de foto gelden de volgende eisen: De pasfoto is: in kleur, scherp, herkenbaar en zonder hoofd-/gezichtsbedekking.

Ophalen zwempas

Het verwerken van uw abonnementsaanvraag duurt 2 werkdagen. Dus bestel u abonnement op tijd, want de bevestiging van aankoop abonnement is géén toegangsbewijs. U kunt uw zwempas op vertoon van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) tussen 10.00-17.00 uur ophalen bij Openluchtzwembad De Dolfijn. U vindt het zwembad op sportpark Leemkuilen, Sportlaan 7, aan de zuidkant van Best.

Lukt het online bestellen niet, heeft u vragen over de abonnementen of het ophalen van de zwempas?

Het bestellen van de abonnementen gaat dit jaar iets anders dan u van ons gewend bent. Lees hier de meest gestelde vragen over de aanvraag van het abonnement en wat u bijvoorbeeld kunt doen als u het abonnement niet via deze website kunt bestellen.

Openingstijden

Het zwemseizoen 2024 loopt vanaf zaterdag 20 april t/m zondag 1 september 2024. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00-17.00 uur. Bij hoge temperaturen vanaf 30 graden is het zwembad tot 18.00 uur geopend. Voor actuele informatie over de openingstijden kunt u tussen 10.00-17.00 uur bellen naar (0499) 360 283.

Tarieven

Kosten tickets en abonnementen
Soort ticket/abonnement Prijs
Dagkaart (kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis zwemmen) € 5,00
10-badenkaart € 37,00
Volwassenenabonnement (18 t/m 64 jaar) € 60,00
65+ abonnement € 32,50
Jeugdabonnement (4 t/m 17 jaar) € 32,50
Gezinsabonnement: 1 per adres (voor alle 5 gezinsleden die op dit adres wonen) € 130,00
Aanvullende gezinsleden per persoon € 25,00
Vermissing zwembadabonnement € 7,50

Let op!Let op: De oude 10 badenkaarten (scheurkaarten) verlopen in 2025. Zorg dus dat u deze kaarten dit seizoen nog opmaakt.

Gezinsabonnement

Ook mogelijk als je een samengesteld gezin hebt en bij co-ouderschap. Het abonnement geldt voor maximaal 5 leden van 1 gezin die allemaal op hetzelfde adres wonen.

Omdat ieder gezinslid een persoonlijke zwempas krijgt, moet u voor elk gezinslid volledige gegevens (inclusief een foto) invoeren. Kinderen die tijdens het zwemseizoen 4 jaar worden, hoeven dit seizoen geen zwempas te kopen.

Geen contant geld, u kunt pinnen

In verband met uw en onze veiligheid kunt u bij de balie van het zwembad niet meer met contant geld betalen.

Horeca

Er is op dit moment geen horeca.

Houd u aan de regels

We willen graag dat iedereen op een fijne manier kan genieten van ons zwembad. Voor de goede orde hebben we huisregels (PDF, 20.7 kB) in het zwembad. Mensen die zich niet aan deze regels houden, lopen het risico om uit het zwembad te worden gezet. Afhankelijk van de aard van de overtreding kunnen we door middel van het blokkeren van de persoonsgebonden zwempas een (tijdelijk) zwembadverbod uitvaardigen. Let op: Vanaf seizoen 2024 hebben wij een rookvrij zwembad!

Dagelijks baantjeszwemmen

Elke dag van 10.00-12.00 uur kunt u baantjeszwemmen in het diepe bad. Kinderen zijn welkom vanaf 10.00 uur in ons recreatiebad. Vanaf 12.00 uur kunnen de kinderen ook zwemmen in het diepe bad.

Activiteiten zwemseizoen 2024

Tijdens het zwemseizoen organiseren we leuke activiteiten in zwembad De Dolfijn, zoals de Zwem4daagse. Verdere informatie over deze activiteiten volgt nog.

Informatie over De Dolfijn

De Dolfijn is voor iedereen goed toegankelijk: