Lees pagina voor

Sport in gemeente Best

In gemeente Best zijn er verschillende mogelijkheden voor u om in beweging te blijven. Voor uw gemak hebben wij alle onderwerpen verzameld op deze pagina. Klik op de onderwerpen om ze uit te klappen voor meer informatie. Bezoek Pleinbest.nl als u op zoek bent naar sportverenigingen (Deze link gaat naar een externe website).

Klik op een onderwerp om deze uit te klappen. Vragen over sport kunt u naar sport@gemeentebest.nl sturen. Of u neemt contact op met telefoonnummer 14 0499. Wij zorgen ervoor dat uw vraag bij de juiste persoon terechtkomt.

Tuurlijk - sport en cultuurteam voor álle Bestenaren

Wat doet Tuurlijk?

Sport, kunst en cultuur brengt mensen in beweging én verbindt: Tuurlijk is het sport- en cultuurteam voor álle Bestenaren. Tuurlijk is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Best, het Heerbeeck College en Best Onderwijs.

Bekijk hier de activiteiten van Tuurlijk. Op deze pagina vind u ook meer informatie over missie van en de mensen achter Tuurlijk.

Sportakkoord

Een sport- en beweegakkoord voor Best

Met dank aan een groot aantal partners uit diverse sectoren realiseren we het Sport- en beweegakkoord Best ‘Iedereen doet mee!’. Partners uit de sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, overige maatschappelijke organisaties en de gemeente zijn samen tot de invulling van dit Sport- en beweegakkoord gekomen. Hierin formuleren zij ambities waar ze zich de komende jaren gezamenlijk voor inzetten.

Ambities

De partners van het Sport- en beweegakkoord Best formuleerden de volgende ambities:

Nationaal Sportakkoord

Het Sport- en beweegakkoord voor Best is een uitwerking van het Nationale Sportakkoord. Dit is in de zomer van 2018 getekend door minister Bruno Bruins (VWS) en een aantal partners, waaronder NOC*NSF. Doel van het Nationaal Sportakkoord: bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Lokaal Sportakkoord Best? Lees dan hier het volledige akkoord (PDF, 7.1 MB). Heeft u nog vragen of ideeën? Neem dan contact op met Abdallah Helal via a.helal@gembest.nl of 14-0499.

Sportaccommodaties huren

Bent u op zoek naar een geschikte sportaccommodatie (sporthal, sportzaal of gymzaal) in Best? Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden.

Zwembaden

Zwembad de Dolfijn

De gemeente Best heeft haar eigen openluchtzwembad: De Dolfijn. U vindt het zwembad op sportpark Leemkuilen, aan de zuidkant van Best. Het zwembad is een gedeelte van het jaar geopend. Meer informatie over zwembad De Dolfijn zoals de openingstijden, tarieven en het (online) aanvragen van een abonnement vindt u op de pagina Zwembad De Dolfijn.

Aquabest

Aquabest is een recreatiepark voor jong en oud rond een plas gelegen aan de A2 bij Best. Informatie over Aquabest vindt u op de website van Aquabest (Deze link gaat naar een externe website).

ZIB Zwemcentrum Best

Bij ZIB Zwemcentrum Best kunt u vrij zwemmen, zwemles en zwemtrainingen volgen. Ook kunt u aqua-joggen, zwangerschapszwemmen en trim-fit-zwemmen. Meer informatie vindt u op de website van ZIB Zwemcentrum Best (Deze link gaat naar een externe website).