Verloren of gevonden voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren? Kijk dan op de landelijke website Verloren of gevonden. Daar kunt u gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

Meld het gevonden/verloren voorwerp online

Verloren voorwerp

 • Bent u een voorwerp verloren? Kijk dan op de website verlorenofgevonden.nl. Staat uw verloren voorwerp er niet bij? Blijf dan regelmatig op de website verlorenofgevonden.nl kijken. Iemand kan het voorwerp ook later vinden en/of aanmelden.
 • U kunt via de website verlorenofgevonden.nl melding maken van het verlies van een voorwerp. Deze melding wordt bij ons geregistreerd en de volgende werkdag gepubliceerd. Na het melden van het verlies van een voorwerp ontvangt u van ons een bevestiging van uw melding.
 • Melding maken van het verlies van een voorwerp kan ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
 • Telefonisch melden is tijdens openingstijden ook mogelijk via telefoonnummer 14 0499.

Vermissing reisdocumenten

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt of is uw paspoort of identiteitskaart gestolen? Lees dan op de pagina Paspoort of identiteitskaart, vermissing of diefstal doorgeven wat u moet doen. Let op: dit kunt u niet doorgeven via de website verlorenofgevonden.nl.

Gevonden voorwerp

 • Heeft u een voorwerp gevonden? Dan bent u verplicht dit snel te melden bij de gemeente.
 • U kunt via de website verlorenofgevonden.nl melding maken van een gevonden voorwerp. Deze melding wordt bij ons geregistreerd en de volgende werkdag gepubliceerd. Na het melden van een vondst ontvangt u van ons een bevestiging van uw melding.
 • Melding maken van het vinden van een voorwerp kan ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
 • Telefonisch melden is tijdens openingstijden ook mogelijk via telefoonnummer 14 0499.

Gevonden voorwerp thuis bewaren of naar de gemeente brengen

U mag het gevonden voorwerp naar het gemeentehuis brengen of thuis bewaren. U moet dit dan wel melden en u bent verplicht goed voor het voorwerp te zorgen.

Wilt u eigenaar worden van een voorwerp als de eigenaar zich niet meldt?

 • U kunt alleen eigenaar worden van een voorwerp wanneer u het gevonden voorwerp bij de gemeente gemeld heeft.
 • U wordt na 3 maanden eigenaar als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en als het voorwerp minder dan € 450,00 waard is.
 • U wordt na 1 jaar eigenaar als het voorwerp zich bij u thuis bevindt, ongeacht de waarde ervan of als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en meer waard is dan € 450,00.

Meer informatie

Meer informatie over gevonden en verloren voorwerpen en uw rechten en plichten kunt u vinden op de pagina Verlorenofgevonden.nl > Wat zegt het wetboek.

Sluit het menu