Rioolverstopping

Loopt het afvalwater niet meer goed weg? Dan kan er een rioolverstopping zijn. Is het riool verstopt op uw eigen grond? Dan moet u de verstopping zelf (laten) verhelpen. Een verstopping op grond van de gemeente wordt door ons verholpen.

Waar zit de verstopping?

Om vast te stellen waar de verstopping zit, moet u de erfscheidingsput uitgraven. De erfscheidingsput is de laatste put in de huisaansluiting en ligt over het algemeen ongeveer een halve meter binnen de perceelgrens. Weet u niet waar de erfscheidingsput ligt? Wij hebben van veel woningen bouwtekeningen beschikbaar die u telefonisch kunt opvragen.

  • Staat de opgegraven put vol met afvalwater? Dan zit de verstopping op gemeenteterrein.
  • Staat de opgegraven put leeg? Dan zit de verstopping op particulier terrein.

Prijs

  • Zit de verstopping op gemeenteterrein, dan zijn de ontstoppingskosten voor ons. 
  • Zit de verstopping op particulier terrein, dan moet u het ontstoppen van het riool zelf betalen.

Let op: geeft u zelf opdracht voor werkzaamheden aan een ontstoppingsbedrijf, dan betaalt u zelf de kosten. Ook als de verstopping op gemeenteterrein zit.

Contact

Neem bij een verstopping op gemeenteterrein dus altijd contact met ons op via telefoonnummer 14 0499. Buiten werktijden wordt u doorgeschakeld naar de storingsdienst. Die helpt u dan verder.

Gescheiden rioolstelsel

Woont u in een gebied met een gescheiden rioolstelsel? In de folder Gescheiden rioolstelsel (PDF, 896.6 kB) staat beschreven wat dit voor u betekent.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het riool en rioolverstoppingen? Kijk dan op de website van Stichting Rioned.