Lees pagina voor

Rioolverstopping

Loopt het afvalwater niet meer goed weg? Dan kan er een rioolverstopping zijn. Is het riool verstopt op uw eigen grond? Dan moet u de verstopping zelf (laten) verhelpen. Een verstopping op grond van de gemeente wordt door ons verholpen.

Waar zit de verstopping?

Om vast te stellen waar de verstopping zit, moet u de erfscheidingsput uitgraven. De erfscheidingsput is de laatste put in de huisaansluiting en ligt over het algemeen ongeveer een halve meter binnen de perceelgrens. Weet u niet waar de erfscheidingsput ligt? Wij hebben van veel woningen bouwtekeningen beschikbaar die u kunt opvragen via telefoonnummer 14 0499.

Prijs

Let op: geeft u zelf opdracht voor werkzaamheden aan een ontstoppingsbedrijf, dan betaalt u zelf de kosten. Ook als de verstopping op gemeenteterrein zit.

Kies een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf

Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom slechte reparaties en hoge kosten (tot duizenden euro’s). Dit soort bedrijven beweren ook weleens dat u de kosten achteraf kunt declareren bij de gemeente als het probleem op gemeentegrond ligt. Dit is niet juist. Let hierop voordat u een ontstoppingsbedrijf kiest:

Contact

Neem bij een verstopping op gemeenteterrein dus altijd contact met ons op via telefoonnummer 14 0499. Buiten werktijden wordt u doorgeschakeld naar de storingsdienst. Die helpt u dan verder.

Gescheiden rioolstelsel

Woont u in een gebied met een gescheiden rioolstelsel? In de folder Gescheiden rioolstelsel (PDF, 896.6 kB) staat beschreven wat dit voor u betekent.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het riool en rioolverstoppingen? Kijk dan op de website van Stichting Rioned (Deze link gaat naar een externe website).