Toegankelijkheid in Best

De gemeente Best wil graag dat alle inwoners gewoon mee kunnen doen in de samenleving, ook mensen met een beperking. Het Gehandicaptenplatform Best is hier een goede partner in, die regelmatig aangeeft als iets niet goed loopt. Jaarlijks maken we samen een plan om de toegankelijkheid binnen Best te verbeteren.

Toegankelijkheid van openbare gebouwen

Het platform stopt veel tijd en energie in het uitzoeken van de toegankelijkheid van gebouwen in Best waar iedereen gebruik van kan maken. Denk aan het gemeentehuis, de bibliotheek, maar ook winkels en horeca.

Meer informatie over het Gehandicaptenplatform

Wilt u meer weten over het Gehandicaptenplatform? Ga naar de website van het Gehandicaptenplatform: www.gpbest.nl.

Week van de toegankelijkheid

Jaarlijks vinden activiteiten plaats in de Week van de toegankelijkheid om kennis te maken met beperkingen of om deze zelf te ervaren. Meer dan één op de tien inwoners in Nederland heeft een vorm van beperking. Het is belangrijk dat iedereen gewoon mee kan doen. Elk jaar vindt deze Week van de toegankelijkheid plaats in de eerste week van oktober.

Toegankelijkheid van de gemeentelijke websites

Wilt u weten hoe toegankelijk de websites van de gemeente zijn? U vindt meer informatie op de pagina Toegankelijkheidsverklaringen.