Digitaal bewonersplatform PleinBest

PleinBest is het communityplatform van Best. Voor alle Bestenaren, inwoners, bedrijven en organisaties.

Op PleinBest vindt u alle praktische informatie handig op één plek en ontdekt u de leukste activiteiten in Best. Of u organiseert zelf iets en deelt uw activiteit op het online platform. PleinBest verbindt zo online en offline met elkaar. Kortom: op PleinBest komt alles samen op één plek. Neem er eens een kijkje!

Praat mee met de gemeente op PleinBest

Op PleinBest vindt u ook het participatieplatform van de gemeente Best ‘Praat mee’. U kunt hier als Bestenaar online meepraten over gemeentelijke initiatieven en plannen. De gegevens die via Praat mee worden verzameld zijn alleen toegankelijk voor de gemeente. Wilt u snel en gemakkelijk uw mening geven over een onderwerp? Neem dan een kijkje op het participatieplatform voor actuele projecten.

Zelf een profiel of groep aanmaken

Iedereen kan op het platform kijken. Wilt u zelf actief meedoen, berichten plaatsen of reageren, of meedoen met een participatietraject van de gemeente? Maak dan een profiel aan! Dit is heel eenvoudig. Ook voor uw vereniging, club of organisatie kunt u een profielpagina aanmaken. Bijvoorbeeld voor de sportvereniging waar u actief bent of voor een groep die werkt aan een leuk initiatief.

Komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan de informatie over hoe u kunt meedoen.

Rol van de gemeente

De gemeente draagt PleinBest een warm hart toe. Het is mooi om offline initiatieven online te verbinden en promoten. Daarom financiert de gemeente de website en is er zelf, als onderdeel van de Bestse samenleving, ook actief. Met nieuws en het participatieplatform Praat mee.