‘Tegel eruit, plant erin’ op zaterdag 3 juni

Dinsdag 23 mei 2023

Een bloeiende groene tuin is niet alleen mooi, maar ook goed voor natuur en klimaat. Kom op zaterdag 3 juni naar de milieustraat (De Dieze 26) en ruil uw tegels en klinkers in voor gratis planten. Als inwoner van Best ontvangt u bij inlevering per 1 m² bestrating uit de tuin een waardebon van €5,00 (maximaal 6 bonnen per huishouden).

Waardebonnen voor groen

U kunt de bonnen t/m 30 juni inleveren voor mooie vaste planten bij Hornbach, Groencentrum de Mortelen, Bloemenshop Best en Pluk Bloemen. Meer groen zorgt voor betere waterberging, een koeler dorp en meer biodiversiteit. Want vogels en insecten hebben het zwaar in bebouwd gebied. De versteende omgeving biedt weinig voedsel, schuil- en nestmogelijkheden. Daarom werkt Best al een aantal jaren aan de vergroening van de gemeente. Doe mee!

NK Tegelwippen

De gemeente Best doet mee met het NK tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in de eigen voor-, achter-, of geveltuin. Tot 31 oktober komen er verschillende acties. Wilt u met ons delen hoe u uw tuin transformeert? Deel via social media je voor- en na-foto met de hashtag #NKTegelwippen0499 of stuur een e-mail naar: duurzaam@gembest.nl. En meld hier uw aantal gewipte tegels.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS