Inloopavond van SCAN over onderzoek aardwarmte

Dinsdag 9 mei 2023

In opdracht van de Rijksoverheid onderzoeken TNO en Energie Beheer Nederland (EBN) in heel Nederland waar de ondergrond geschikt zou kunnen zijn voor de winning van aardwarmte (SCAN). Een aardwarmtenet is 1 van de mogelijke alternatieven voor verwarmen met aardgas.

1 van de 10 zoekgebieden

De regio Eindhoven is 1 van de 10 zoekgebieden waar binnen het zogenaamde ‘SCAN-programma’ wordt gezocht naar geschikte locaties voor het uitvoeren van een onderzoeksboring. Het zuiden van Best ligt in het zoekgebied. Het is nog niet bekend waar en wanneer in de regio deze onderzoeksboring zal plaatsvinden.

Als blijkt dat in (de buurt van) Best aardwarmte gewonnen kan worden, dan kunnen mogelijk in de toekomst ook huishoudens in Best aangesloten worden op een aardwarmte-net. 

Inloopbijeenkomst op 23 mei

Op dinsdag 23 mei organiseert SCAN in Geldrop een inloopbijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over aardwarmte en het onderzoek. Deze bijeenkomst is van 19.30-21.00 uur bij Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 in Geldrop (navigatie: ‘Helze 8’). Aanmelden kan via: info@scanaardwarmte.nl. Meer weten over aardwarmte? Lees er alles over op deze website.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS