Preventieve bestrijding eikenprocessierups gaat van start!

Dinsdag 2 mei 2023

In de periode van 8 tot 19 mei start de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door eiken te bespuiten met een bacteriepreparaat. Zo’n 10 dagen later volgt de 2e ronde. De bacteriën doden de rupsen. Het bacteriepreparaat is getoetst door het landelijke College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Zij hebben het preparaat als veilig voor mensen en milieu beoordeeld.

Het spuiten kan ook in de nachtelijke uren gebeuren. Deze vorm van bestrijding gebeurt in de openbare ruimte op locaties waar enig risico op overlast is. En waar geen andere, beschermde vlindersoorten voorkomen. De locaties zijn vooral boomrijen van eiken langs doorgaande wegen, langs fietsroutes, rondom sportparken en rondom scholen. Het bespuiten van de eiken wordt uitgevoerd door de firma M. Panhuijzen Terrein- & Groenvoorziening & Boomverzorging BV.

Naast het spuiten van het bacteriepreparaat, hebben we ook nestkasten voor mezen en vleermuizen opgehangen. Mochten in de vroege zomer dan toch nog veel rupsennesten verschijnen, dan zuigen we deze nesten weg.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS