Schapenbegrazing Langvennen 2023

Dinsdag 18 april 2023

Vanaf 25 april graast weer een kudde van 250 schapen in het gebied van de Langvennen om dit heidevennengebied open te houden. De schaapsherders van Landschapsbeheer De Lachende Ooij hoeden deze schaapskudde. In de zomer grazen de schapen hier nog een keer.

Grazen helpt bij het behouden van deze bijzondere natuur

De Langvennen en de omliggende heide hebben een hoge natuurwaarde met veel bijzondere soorten dieren en planten. Het is nodig dit gebied niet te laten dichtgroeien om deze bijzondere natuur te behouden. De schapen van De Lachende Ooij houden het gebied open door grassen en gekiemde boompjes te eten. De schaapskudde graast ongeveer anderhalve week in het gebied. In de zomer van 2023 komt de schaapskudde terug voor een nieuwe ronde.

Houd afstand van de schapen

Mocht u de komende dagen binnen de afrastering van het gebied van de Langvennen wandelen, houdt dan gepaste afstand van de schapen. Het blijven dieren. Honden, paarden en fietsers zijn in het gebied niet toegestaan. We zien hier extra op toe bij de aanwezigheid van de schapen. Door u aan deze regels te houden, kunnen we allemaal van de aanwezigheid van de schapen genieten.

De schapenbegrazing in het gebied van de Langvennen wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS