Tweede opvanglocatie klaar voor ontvangst Oekraïners

Vrijdag 17 februari 2023

De gemeente Best vangt sinds maart vorig jaar 60 Oekraïners op in De Schakel aan de Johannes Vermeerstraat. Vanaf dinsdag 28 februari is de voormalige Wilhelminaschool aan de Koningin Emmalaan gebruiksklaar voor de opvang van nog eens 60 extra Oekraïners.

Opening nieuwe opvanglocatie

Wij weten nu nog niet in welke samenstelling de Oekraïense vluchtelingen naar de Wilhelminaschool komen. Dit kunnen bijvoorbeeld gezinnen, ouderen en/of kinderen zijn. Ook weten we niet hoe snel de vluchtelingen komen. Dit hangt af van de plaatsing via de bemiddelingsorganisatie in Eindhoven.

Mochten er voor 28 februari al dringende plekken nodig zijn, dan kan het gebeuren dat enkele vluchtelingen al voor die tijd een plek krijgen. En vooruitlopend op de officiële opening verhuizen in het weekend van 17 februari al een aantal gezinnen vanuit De Schakel naar de voormalige Wilhelminaschool. Hiermee ontstaan ook weer plekken in De Schakel.

Waarom opent Best deze 2e locatie?

De beelden van de oorlog in Oekraïne komen dagelijks aan ons voorbij. Het blijft onrustig en onveilig daar. En onschuldige inwoners slaan nog steeds noodgedwongen op de vlucht. Wij waren zeer blij met de flexibiliteit van de omwonenden bij het openen van de eerste locatie. De Oekraïners zijn maart vorig jaar hartelijk ontvangen en het contact met de buurt wordt als zeer prettig ervaren. Daarom hebben wij binnen onze mogelijkheden gekeken naar wat wij nog meer kunnen doen.

Meer informatie

Lees hier meer over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook staan hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS